Nutellával még jobb: ökörszemsüti, amiből egy tepsi nem lesz elég
Másnapra még puhább lesz az omlós, gyorsan elkészíthető, nutellás ökörszemsüti.

Nutellával még jobb: ökörszemsüti, amiből egy tepsi nem lesz elég
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ökörszem-, angyalszem- vagy ujjlenyomatsütiként is ismerheted a töltött, omlós kekszféleséget. Az egyik elnevezés onnan származik, hogy a közepébe a legegyszerűbb hüvelykujjal mélyedést készíteni. A tésztába szórhatsz mandulát vagy darált diót. Bár kiadós, villámgyorsan elfogy, mert csak úgy eteti magát.

Hozzávalók 50 darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Nutella
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki előre a hűtőből, ha puha, könnyebben bánsz vele. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, és dolgozd habosra, majd tedd hozzá a tojássárgáját is. A lisztet mixeld a sóval, a sütőporral, adagold a vajas keverékhez, és dolgozd össze a masszát. Ne lepődj meg, kicsit ragacsos lesz. Takard le, és tedd legalább 30 percre a hűtőbe.
 

Pihentetést követően már könnyen bánsz a tésztával. Formázz belőle kisebb, dió nagyságú gombócokat, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. A közepükbe a mutatóujjaddal készíts mélyedést. Ebbe rakj kevés Nutellát. Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 12-15 perc alatt süsd a tésztát aranybarnára. Figyelj, mert gyorsan sül. Ha kihűl, tedd dobozba.

Ezt is szeretjük