Nutellás, lekváros kenyérpuding: langyosan a legfinomabb
Az angolok nem hiába imádják a kenyérpudingot. Maradék, szikkadt péksüti felhasználásra is tökéletes ez a Nutellás, lekváros édesség.

nutellas-lekvaros-kenyerpuding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az angolok kenyérpudingja nagyon hasonlít a mi zsemlefelfújtunkra vagy máglyarakásunkra. Az olcsó és finom édesség hihetetlenül egyszerűen elkészíthető. A Nutella és a lekvár együtt mennyeivé varázsolják a sütit. A kenyérpudinghoz bármilyen jó minőségű kenyér kiváló. Arra figyelj, hogy a tejszínes keverék ne áztassa el a kenyereket. 

Nutellás, lekváros kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 5 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Nutella
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kenyérszeleteket átlósan vágd félbe, kend meg Nutellával és lekvárral, majd fogj össze kettőt. Rendezd egy vajjal kikent tűzálló tálba vagy tepsibe. Kevés puha vajat oszlass el egyenletesen a péksütiken.

A tojásokat keverd ki jól a tejszínnel, a tejjel, a kétféle cukorral és a fahéjjal. Locsold meg vele a kenyereket, majd pihentesd 15 percig, hogy a szeletek a folyadékot magukba szívhassák. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. 
A forrón gőzölgő, fahéjasan-almásan illatozó máglyarakás a hideg estéken kifejezetten jólesik. 

Ezt is szeretjük