Isteni nutellás, banános palacsinta: bögrével is kimérheted a tészta hozzávalóit
Aligha van olyan palacsinta, amire nemet mondanánk. A vékony tésztájú, banános, nutellás változat különösen vonzó.

nutellas-bananos-palacsinta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezzel a recepttel a palacsintatészta sem lesz mumus többé, hisz szakadás nélkül is jó vékonyra sütheted. Az édes variációknak csak a képzelet szabhat határt, kínálhatod feltekerve, hajtogatva vagy akár csúsztatva, és az ízesítése is sokféle lehet. A banán és a Nutella mellé több extra már nem is kell! Egy könnyű leves után főfogásként vagy csak magában is isteni.

Nutellás, banános palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szódavíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 3 db banán
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • Nutella
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, majd a szóda- vagy ásványvizet. Keverd simára a tésztát, a galuskához hasonló állagúnak kell lennie. Pihentesd fél órát, sütés előtt öntsd hozzá az olajat, keverd át még egyszer. Ha szükséges, hígítsd tejjel vagy sűrítsd liszttel.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd szedd tányérra, kend meg Nutellával, és rakj mindegyikre felkarikázott banánt is. Tekerd fel, vagy hajtogasd össze. 
Kóstold meg a duci almás, fahéjas palacsintát is! A tésztája lágy, könnyű, és nem kerül bele cukor. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük