Isteni nutellás, banános palacsinta: bögrével is kimérheted a tészta hozzávalóit
Aligha van olyan palacsinta, amire nemet mondanánk. A vékony tésztájú, banános, nutellás változat különösen vonzó.

nutellas-bananos-palacsinta
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Emilie Flöge nemcsak Klimt múzsája volt: előbb teremtett divatot, mint Coco Chanel »

Megköti a vizet és nyugtatja az érzékeny bőrt a kolloid zab: ezért jobb, mint a sima »

Megvan a szezon kedvenc karcsúsító ruhadarabja: a húzott derekú felső most nagyon divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a recepttel a palacsintatészta sem lesz mumus többé, hisz szakadás nélkül is jó vékonyra sütheted. Az édes variációknak csak a képzelet szabhat határt, kínálhatod feltekerve, hajtogatva vagy akár csúsztatva, és az ízesítése is sokféle lehet. A banán és a Nutella mellé több extra már nem is kell! Egy könnyű leves után főfogásként vagy csak magában is isteni.

Nutellás, banános palacsinta

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre tej
  • 1 bögre szódavíz
  • 0.25 bögre olaj
  • 2 db tojás
  • 3 db banán
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • Nutella
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tojásokat, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet, majd a szóda- vagy ásványvizet. Keverd simára a tésztát, a galuskához hasonló állagúnak kell lennie. Pihentesd fél órát, sütés előtt öntsd hozzá az olajat, keverd át még egyszer. Ha szükséges, hígítsd tejjel vagy sűrítsd liszttel.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és oszlass el benne egy merőkanálnyi masszát. Süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd szedd tányérra, kend meg Nutellával, és rakj mindegyikre felkarikázott banánt is. Tekerd fel, vagy hajtogasd össze. 
Kóstold meg a duci almás, fahéjas palacsintát is! A tésztája lágy, könnyű, és nem kerül bele cukor. 

Ezt is szeretjük