Ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen

A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.

nogradi tocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik.

Nógrádi tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 5 krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • 3 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a fokhagymával együtt reszeld egy tálba. A tejfölt keverd el a tojással és a szerecsendióval, sózd, borsozd, és add a krumplihoz. Végül kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy összeálljon. 

 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi tócsnit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és szárítsd fel róluk a felesleges zsiradékot.

A rösztinek is reszelt krumpli az alapja, de olaj helyett sütőben sül ki.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük