Ropogós tócsni nógrádi módra: így fűszerezd, hogy a legfinomabb legyen

A nógrádi tócsniba tejföl és szerecsendió is kerül, így lesz tökéletes állagú a tésztája.

Nógrádi tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szaftos húsok mellé nem is kell finomabb köret, mint egy ropogós nógrádi tócsni. A tésztáját tejföl dúsítja, és egy kevés szerecsendió adja neki a plusz csavart. A reszelt krumplival gyorsan dolgozz, mert ha sokáig áll a levegőn, megfeketedik.

Nógrádi tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg tejföl
  • 10 dkg liszt
  • 5 krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • 3 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és a fokhagymával együtt reszeld egy tálba. A tejfölt keverd el a tojással és a szerecsendióval, sózd, borsozd, és add a krumplihoz. Végül kanalanként adagolj bele annyi lisztet, hogy összeálljon. 

 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd ki őket. Egyszerre csak annyi tócsnit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és szárítsd fel róluk a felesleges zsiradékot.

A rösztinek is reszelt krumpli az alapja, de olaj helyett sütőben sül ki.

Ropogós, fűszeres röszti egyben sütve: sütőben, olaj nélkül készül

Lapcsánka, tócsni, röszti, a sok néven elhíresült krumplis finomságot nem csak serpenyőben lehet pirosra sütni, sütőbe tolva is isteni lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük