Négysajtos tészta tejszínesen, egybesütve: ropogósra pirul a teteje

Az egybesütött, négysajtos tészta valódi ízkavalkád, sajtrajongóknak pedig egyenesen kötelező fogás.

Négysajtos tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ropogósra pirult tészta négyféle sajttal, krémesen: sokak kedvence ez az egyszerű, mégis kiadós fogás. Használd hozzá a kedvenc sajttípusaidat!

Négysajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg száraztészta
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből tegyél félre. Az összes sajtot reszeld bele egy nagy tálba. A vajat olvaszd fel egy mély serpenyőben, nyomj hozzá egy gerezd fokhagymát, öntsd fel tejszínnel, majd ha már felforrt, adagold bele fokozatosan a reszelt sajt kétharmadát. Kevergesd addig, amíg a sajt teljesen felolvad. Ekkor sózd meg, és tegyél hozzá egy kevéske fokhagymaport. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígíthatod. Ha elérte a kívánt ízt és állagot, forgasd bele a kifőtt tésztát. Egyengesd el az egészet egy tálban, szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a sajt megolvad, és egy kicsit megpirul a tetején.

Ha kevés az időd, de szívesen ennél egy kis sajtos tésztát, ezt a nagyon egyszerű, olasz változatot próbáld ki.

Ezt is szeretjük