Isteni, négysajtos tészta sütőben sütve: még 40 perc sem kell hozzá
Ez nem a hagyományos sajtos tészta, annál sokkal finomabb. A négysajtos szósz krémes, és minden várakozásodat felülmúlja.

Isteni, négysajtos tészta sütőben sütve: még 40 perc sem kell hozzá
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A négysajtos tészta élvezetes és izgalmas, de nagy előnye még, hogy egyszerű összedobni. Szinte bármilyen sajtból elkészítheted, de a négy között legyen lehetőleg kétfajta érett, karakteresebb ízű. Ez a fogás tökéletes a kisebb darab sajtok eltüntetésére. Amíg a tészta megfő, a szósz is elkészül.  

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg tészta
  • 12 dkg gorgonzola sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 8 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ág bazsalikom
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors

Tetejére

  • 10 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A főzőlevet ne öntsd ki, mert később szükséged lehet rá.
 

A mártáshoz olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben vagy lábosban, és rakd hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt sajtokat. Addig melegítsd, míg minden sajt el nem olvad. Add hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, préselt fokhagymával, bazsalikommal, és keverd folyamatosan, hogy a massza sima legyen. Rakd hozzá a tésztát, ha túl száraznak találod, önts hozzá a főzőléből. Rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szórj még a tetejére is sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt. Amikor szépen megpirul, kiveheted a sütőből. 

Blog.hu ajánló