Négysajtos muffin ropogós tetővel: a zsemle sose lesz ilyen finom

Négysajtos muffin ropogós tetővel: a zsemle sose lesz ilyen finom
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A négyféle sajt csodálatossá teszi ezt a sós süteményt. Eheted zsemle vagy kifli helyett, de ha leves mellé választod, akkor komplett ebédnek fog megfelelni  kettő együtt.

Négysajtos muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg gouda sajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, szeleteld fel, és kevés olajon pirítsd meg. Keverd össze a tejet a tejföllel, két evőkanál olajjal és a tojással. Forgasd hozzá a sütőporral és pirított hagymával vegyített lisztet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Végül add hozzá a négyféle reszelt sajtot, de mindegyikből hagyj egy keveset, hogy legyen mivel megszórni majd a muffinokat.

A sütőformát béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Told előmelegített sütőbe, és süsd 15 percig, majd szórd meg a sajttal a muffinokat, és told vissza a sütőbe, hogy ropogós legyen a tetejük.

Ezt is szeretjük