Képeken 7 negyedórás tészta
Ennél gyorsabb vacsora nincs!
Egy munkával telt nap után is összedobhatsz egy gyors és finom vacsorát!

Dia

	Gyors paradicsomos tészta	Gyakorlatilag bármilyen zöldséggel elkészítheted kedvenc tésztafélédet, a lényeg, hogy az ízek harmonizáljanak egymással és az illatos fűszerekkel. Az ízorgiát némi jó minőségű, ropogósra pirított sonka teheti teljessé, ezzel feldobva már a legfinnyásabbak tetszését is biztosan elnyeri majd a főztöd. Az igazán egyszerű receptet itt találod.

Gyors paradicsomos tészta

Gyakorlatilag bármilyen zöldséggel elkészítheted kedvenc tésztafélédet, a lényeg, hogy az ízek harmonizáljanak egymással és az illatos fűszerekkel. Az ízorgiát némi jó minőségű, ropogósra pirított sonka teheti teljessé, ezzel feldobva már a legfinnyásabbak tetszését is biztosan elnyeri majd a főztöd. Az igazán egyszerű receptet itt találod.

Dia

	Carbonara spagetti	A szénégetők tésztája, az olasz alapkonyha egyik ékköve a carbonara, amit nagyon gyorsan elkészíthetsz, akár az eredeti, akár az itthon elterjedtebb, hamis változatot választod. A hagyományos tojásos változat receptjét itt találod, ez pedig az idehaza népszerű verzió receptje.

Carbonara spagetti

A szénégetők tésztája, az olasz alapkonyha egyik ékköve a carbonara, amit nagyon gyorsan elkészíthetsz, akár az eredeti, akár az itthon elterjedtebb, hamis változatot választod. A hagyományos tojásos változat receptjét itt találod, ez pedig az idehaza népszerű verzió receptje.

Dia

	Sajtos makaróni	Talán a világ legegyszerűbb főétele a sajtos makaróni, ami generációk óta töretlen népszerűségnek örvend, és valószínűleg ez még így is marad jó darabig. A legjobb akkor lesz, ha valamilyen erősebb, jellegzetesebb ízű sajttal készíted, de a könnyen beszerezhető trappistával is egész finom vacsora. A borzasztóan egyszerű receptet itt találod.

Sajtos makaróni

Talán a világ legegyszerűbb főétele a sajtos makaróni, ami generációk óta töretlen népszerűségnek örvend, és valószínűleg ez még így is marad jó darabig. A legjobb akkor lesz, ha valamilyen erősebb, jellegzetesebb ízű sajttal készíted, de a könnyen beszerezhető trappistával is egész finom vacsora. A borzasztóan egyszerű receptet itt találod.

Dia

	Tészta négysajt mártással	Fogd a kedvenc sajtféléidet, és készíts belőlük sűrű és ízletes mártást, amit aztán a készre főtt tésztával elkeverhetsz. Ez az étel azért is pompás vacsora, mert a variációk száma végtelen, mindenki azokkal az ízekkel dolgozhat, amiket igazán szeret, és tényleg kész vagy vele 15 perc alatt. A szósz receptjét itt keresd!

Tészta négysajt mártással

Fogd a kedvenc sajtféléidet, és készíts belőlük sűrű és ízletes mártást, amit aztán a készre főtt tésztával elkeverhetsz. Ez az étel azért is pompás vacsora, mert a variációk száma végtelen, mindenki azokkal az ízekkel dolgozhat, amiket igazán szeret, és tényleg kész vagy vele 15 perc alatt. A szósz receptjét itt keresd!

Dia

	Spenótos gnocchi	Télvíz idején valószínűleg a fagyasztóban érdemes keresni a spenótleveleket, de még ebben a formában is friss, egészséges és üdítő élmény lesz ez a tésztaétel. Ha magad készíted a gnocchit, akkor egészen biztosan tovább tart majd a főzési idő, de megéri a fáradságot. A szósz receptjét itt leled.

Spenótos gnocchi

Télvíz idején valószínűleg a fagyasztóban érdemes keresni a spenótleveleket, de még ebben a formában is friss, egészséges és üdítő élmény lesz ez a tésztaétel. Ha magad készíted a gnocchit, akkor egészen biztosan tovább tart majd a főzési idő, de megéri a fáradságot. A szósz receptjét itt leled.

Dia

	Tészta tejszínes-gombás mártással	A tejszínes-gombás szósz idehaza borzasztó nagy népszerűségnek örvend, gondolj csak a bakonyi módra készített ételekre. Nos, ez nagyjából ugyanaz, csak egy kicsit krémesebb, tejszínesebb és kevésbé markáns ízű. Önmagában a tésztával elkeverve tökéletes vacsora. A villámgyorsan elkészíthető ragu receptje itt van.

Tészta tejszínes-gombás mártással

A tejszínes-gombás szósz idehaza borzasztó nagy népszerűségnek örvend, gondolj csak a bakonyi módra készített ételekre. Nos, ez nagyjából ugyanaz, csak egy kicsit krémesebb, tejszínesebb és kevésbé markáns ízű. Önmagában a tésztával elkeverve tökéletes vacsora. A villámgyorsan elkészíthető ragu receptje itt van.

Dia

	Diós, mákos, grízes tészta	Végül, de nem utolsósorban jöjjenek az édes tészták, amiket szintén gyerekjáték elkészíteni! A szélesmetéltet főzd ki a megszokott módon, amíg fő, addig keverd el cukorral a darált mákot vagy diót, ha pedig grízes tésztát készítesz, akkor pirítsd aranybarnára a búzadarát, cukrozd meg, és tálaláskor ne feledkezz meg a lekvárról! Ezek az egyszerű tészták mindenki kedvencei.

Diós, mákos, grízes tészta

Végül, de nem utolsósorban jöjjenek az édes tészták, amiket szintén gyerekjáték elkészíteni! A szélesmetéltet főzd ki a megszokott módon, amíg fő, addig keverd el cukorral a darált mákot vagy diót, ha pedig grízes tésztát készítesz, akkor pirítsd aranybarnára a búzadarát, cukrozd meg, és tálaláskor ne feledkezz meg a lekvárról! Ezek az egyszerű tészták mindenki kedvencei.

Blog.hu ajánló
Fotó: