Káprázatos, puha, narancsszószos palacsinta: ezekkel az arányokkal dolgozz
Ne mindig csak lekvárral kínáld a palacsintát, dobj össze hozzá isteni narancsszószt!

narancsszoszos-palacsinta
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

5 stílusos nő 50 felett, akitől van mit tanulni: igazi egyéniségek, jó divatérzékkel »

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Crépe Suzette a palacsinta egyik legjobb változata, a franciák egyik remek édessége. Otthon persze kicsit másképp kell előállítani. A tészta akkor az igazi, ha nem gumiszerű, és nem is száraz, az arányokat eltalálni pedig nem mindig egyszerű. Ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Érdemes robotgépet használni a keveréshez, gyorsabban végzel, és a tészta még könnyebb lesz. 

Narancsszószos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához

  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A narancsszószhoz

  • 8 dkg cukor
  • 3 dl narancslé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval, majd öntsd hozzá a tejet. Részletekben adagold hozzá a lisztet, majd a szénsavas ásványvizet, és dolgozd simára a masszát gépi habverővel. Akkor jó, ha sűrű, de folyós. Amennyiben lazítani kell a tésztát, tejjel vagy szénsavas vízzel teheted meg. Sűríteni pedig liszttel tudod. Ha van időd, pihentesd a hűtőben 20-30 percig. Ezt követően add hozzá az olajat, és süsd ki egyesével a palacsintákat.  

A szószhoz frissen facsard ki a narancsokat, a levet keverd el a cukorral, és forrald össze. A keményítőt oldd fel kevés hideg vízben, és öntsd a narancsléhez, majd kevergetve, kis lángon sűrítsd be. Kend meg vele a palacsintákat, a tetejükre is kanalazhatsz a narancsos szószból.  

Kísérletezz bátran különleges változatokkal! A mennyei túrópalacsinta biztos, hogy nagyon népszerű lesz.    

Ezt is szeretjük