Ízes, illatos, házi narancsszósz: önmagában és sütikhez is fantasztikus
A kicsit szárazabb sütikkel csodát tesz a sűrű, fűszeres narancsszósz.
Az egyszerűen elkészíthető narancsszósz sokoldalúan felhasználható. Jól illik a palacsintákhoz, gofrira, süteményekre. Ha önmagában, pohárban tálalod, érdemes dupla adagot készíteni. Rétegezheted is mascarponés vagy túrós krémmel, kínálhatod tejszínhabbal.

Narancsszósz recept
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 4 db narancs
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
Az egyik narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd reszeld le. Lehetőleg bio változatot használj. Facsard ki a gyümölcsök levét. Öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és tedd hozzá a reszelt héjat. Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Forrald pár percig, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverd simára, és öntsd a narancsléhez. Kevergetve, körülbelül öt perc alatt főzd sűrűre. Keményítő helyett vaníliás pudingot is tehetsz hozzá. Több részletben rakd hozzá a vajat. Addig kavard, amíg sűrű nem lesz. A vége felé tedd hozzá a narancs húsát is. Ha gyermekek nem esznek belőle, narancslikőrt is önthetsz hozzá, sokat dob rajta.
Képek: Getty Images.
