Ízes, illatos, házi narancsszósz: önmagában és sütikhez is fantasztikus
A kicsit szárazabb sütikkel csodát tesz a sűrű, fűszeres narancsszósz.

Ízes, illatos, házi narancsszósz: önmagában és sütikhez is fantasztikus
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerűen elkészíthető narancsszósz sokoldalúan felhasználható. Jól illik a palacsintákhoz, gofrira, süteményekre. Ha önmagában, pohárban tálalod, érdemes dupla adagot készíteni. Rétegezheted is mascarponés vagy túrós krémmel, kínálhatod tejszínhabbal. 

Narancsszósz recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 db narancs
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd reszeld le. Lehetőleg bio változatot használj. Facsard ki a gyümölcsök levét. Öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és tedd hozzá a reszelt héjat. Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Forrald pár percig, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverd simára, és öntsd a narancsléhez. Kevergetve, körülbelül öt perc alatt főzd sűrűre. Keményítő helyett vaníliás pudingot is tehetsz hozzá. Több részletben rakd hozzá a vajat. Addig kavard, amíg sűrű nem lesz. A vége felé tedd hozzá a narancs húsát is. Ha gyermekek nem esznek belőle, narancslikőrt is önthetsz hozzá, sokat dob rajta.  

 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük