Pillekönnyű narancsos túrótorta: egyszerű kevert tészta az alapja

A narancs és a túró ebben a mennyei túrótortában is nagyon jól passzol egymáshoz.

Narancsos túrótorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsos túrótorta mindenkinek ízleni fog, aki szereti a túró és a különböző gyümölcsök párosítását. Az önmagában is nagyszerű sütit ragacsos, narancsos szirup koronázza meg, amit a forró torta tetejére kell önteni, így amíg hűl, magába szívja.

Narancsos túrótorta sziruppal

Hozzávalók

A tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 35 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A sziruphoz:

  • 12 dkg cukor
  • 2.5 dl víz
  • 1 nagy narancs
  • 1 fahéjrúd
Recept idők

Elkészítés:

A túrót robotgép vagy turmixgép segítségével keverd teljesen krémesre a tojásokkal. Add hozzá a cukrokat, az olajat, a joghurtot, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, forgasd a túrós részhez, végül keverd bele a narancs héját és kifacsart levét. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy nagyobb tortaformában, és 180 fokon nagyjából 40 perc alatt süsd készre.

 

Amíg a süti készül, állítsd össze a szirupot. Ehhez a cukrot, a narancs héját és kifacsart levét és a fahéjrudat tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és 25 perc alatt főzd össze. A kapott szirupból halászd ki a fahéjat, öntsd a sütőből kivett, forró tészta tetejére, és hagyd kihűlni.

Pisztácia is lehet egy mennyei süti alapja: fedd be fényes cukormázzal!

Álompuha pisztáciás süti: cukormáz borítja a tetejét

Az omlós kevert tésztában a pisztácia a főszereplő, mennyei lesz, a tetején pedig cukormáz roppan.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép:

Ezt is szeretjük