Pillekönnyű narancsos túrótorta: egyszerű kevert tészta az alapja
A narancs és a túró ebben a mennyei túrótortában is nagyon jól passzol egymáshoz.
A narancsos túrótorta mindenkinek ízleni fog, aki szereti a túró és a különböző gyümölcsök párosítását. Az önmagában is nagyszerű sütit ragacsos, narancsos szirup koronázza meg, amit a forró torta tetejére kell önteni, így amíg hűl, magába szívja.
Narancsos túrótorta sziruppal
Hozzávalók
A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 35 dkg natúr joghurt
- 25 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1.5 dl olaj
- 1 narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A sziruphoz:
- 12 dkg cukor
- 2.5 dl víz
- 1 nagy narancs
- 1 fahéjrúd
Elkészítés:
A túrót robotgép vagy turmixgép segítségével keverd teljesen krémesre a tojásokkal. Add hozzá a cukrokat, az olajat, a joghurtot, és ezekkel is keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, forgasd a túrós részhez, végül keverd bele a narancs héját és kifacsart levét. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy nagyobb tortaformában, és 180 fokon nagyjából 40 perc alatt süsd készre.
Amíg a süti készül, állítsd össze a szirupot. Ehhez a cukrot, a narancs héját és kifacsart levét és a fahéjrudat tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és 25 perc alatt főzd össze. A kapott szirupból halászd ki a fahéjat, öntsd a sütőből kivett, forró tészta tetejére, és hagyd kihűlni.
Pisztácia is lehet egy mennyei süti alapja: fedd be fényes cukormázzal!
Álompuha pisztáciás süti: cukormáz borítja a tetejét
Az omlós kevert tésztában a pisztácia a főszereplő, mennyei lesz, a tetején pedig cukormáz roppan.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: