Sűrű, narancsos sütőtöklekvár receptje: nem nagy kunszt elkészíteni
Ilyenkor is főzhetsz lekvárt, a sütőtök kiváló alapanyag. Naranccsal megbolondítva még zamatosabb.

A sütőtöklekvár igazi különlegesség, kenyérre, kalácsra, süteményekbe is kiváló. A klasszikus téli fűszerek, így a fahéj, a szegfűszeg, a csillagánizs igazán illenek hozzá. A cukor mennyisége a sütőtök édességétől függően változhat. Akár gasztroajándéknak is tökéletes.
Narancsos sütőtöklekvár
Hozzávalók
- 50 dkg sütőtök
- 60 dkg cukor
- 2 db narancs
- 1 csomag dzsemfix
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál csillagánizs
Elkészítés:
A sütőtököt vágd kisebb darabokra, 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Amikor puha, távolítsd el a héját, és törd össze villával, vagy pépesítsd botmixerrel.
Rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, a narancs frissen facsart levét, a fűszereket és a dzsemfixet. Forrald fel, és főzd forrástól számítva három-öt percig. Ha túl sűrű, önts hozzá kevés vizet. Kanalazd át sterilizált üvegekbe, szorosan zárd le, és állítsd fejre öt percre.
A sütőtök a palacsintába is tökéletes. Fahéjjal igazi ínyencség minden édesszájúnak.