Mennyei narancsos sült sajttorta: mascarpone a krém alapja
A lágy, mascarponés narancsos sült sajttorta igazi ünnepi hangulatú édesség.

narancsos sajttorta
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a sajttortát általában kikeverés után a hűtőben szokták hagyni, hogy megdermedjen, különösen a hideg hónapokban esik jól a sütőben készített változata is. Ezt a típust a lágy narancsszósz teszi igazán különlegessé, de a krémbe is kerül egy kevés a gyümölcsből.

Narancsos sült sajttorta receptje

Hozzávalók:

A narancsszószhoz

  • 15 dkg vaj
  • 12.5 dkg cukor
  • 4 narancs
  • 2 cukor

Az alaphoz

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 narancs +1 a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Először a narancsszószt készítsd el. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, a héjukat kis lyukú reszelőn reszeld le, a levüket csavard ki. A narancslevet- és héjat a vajjal és a cukorral együtt tedd bele egy kis lábosba, és olvaszd össze. Közben a tojásokat enyhén verd fel, és óvatosan csorgasd a felolvadt narancsos vajhoz és cukorhoz. 10-15 percig kevergesd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ha elérte a megfelelő állagot, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A sütőt melegítsd elő 160 fokra. Az alaphoz való vajat olvaszd fel, csorgasd a darált kekszhez, adj hozzá kristálycukrot, keverd alaposan össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. 

A krémhez a tojásokat válaszd ketté. A fehérjükből verj kemény habot, a sárgájukat pedig keverd el a mascarponéval és a cukorral. Adagold hozzá a tejfölt és a kukoricalisztet, a narancs lereszelt héját és a levéből három evőkanálnyit, végül az egészet nagy mozdulatokkal keverd el a tojáshabbal. Öntsd a kekszes alap tetejére. Egy narancsot hámozz meg, kockázz fel, és oszd el körben a krém tetején, majd locsold meg az egészet a narancsszósszal. Told a sütőbe egy szűk órára, amíg a teteje megpirul.

Mindenkinek megvan a maga kedvenc sajttortareceptje - ez az oreós változat például sütés nélkül készül.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük