Mennyei profiterol narancsos krémmel - Így lesz tökéletes az égetett tészta
Nem is gondolnád, hogy ez a mutatós süti milyen egyszerű.

Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

beauty and style

6 dolog, amire szüksége van a bőrnek, ha nem mozdulsz ki: így csökkentsd az ártalmas stresszhatást! »

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne tarts többé az égetett tésztától! Könnyű boldogulni vele, és percek alatt összeáll. Amíg a fánkocskák a sütőben csücsülnek, a krémet is kényelmesen elkészíted. Fontos, hogy a fánkot csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg. Kard Éva receptjét bármikor bátran kipróbálhatod.

Narancsos profiterol

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél dl tej
  • fél dl víz
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál narancslekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Csokiöntethez

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba vagy fazékba a tejet, a vizet és a vajat, majd melegítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, add hozzá a sóval vegyített lisztet, és fakanállal alaposan dolgozd össze. Ezután állandóan kevergetve, kisebb lángon pirítsd három-négy percig. Amikor a massza már elválik az edény falától, vedd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. Végül egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd mindegyikkel simára a tésztát. Ehhez akár gépi habverőt is használhatsz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal formázz kisebb halmokat egymástól nagyobb távolságra. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd a fánkokat 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a tésztát még 30 percig, majd hűtsd ki a sütiket.

A krémhez a mascarponét keverd simára a narancslekvárral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral. Forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt. A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágd le, és töltsd meg a krémmel, majd helyezz mindegyikre tésztakalapot.

Az öntethez tördeld egy fémtálba a csokit, és add hozzá a tejszínt. Gőzfürdő felett olvaszd össze, és keverd simára. Tálaláskor helyezd a megtöltött fánkokat tányérra, majd csorgasd rá a csokit.

Ezt is szeretjük