Mennyei profiterol narancsos krémmel - Így lesz tökéletes az égetett tészta
Nem is gondolnád, hogy ez a mutatós süti milyen egyszerű.
Ne tarts többé az égetett tésztától! Könnyű boldogulni vele, és percek alatt összeáll. Amíg a fánkocskák a sütőben csücsülnek, a krémet is kényelmesen elkészíted. Fontos, hogy a fánkot csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg. Kard Éva receptjét bármikor bátran kipróbálhatod.
Narancsos profiterol
Hozzávalók 4 személyre
Tésztához
- 7 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- fél dl tej
- fél dl víz
- csipet só
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál narancslekvár
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor
Csokiöntethez
- 12,5 dkg étcsokoládé
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Öntsd egy lábosba vagy fazékba a tejet, a vizet és a vajat, majd melegítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, add hozzá a sóval vegyített lisztet, és fakanállal alaposan dolgozd össze. Ezután állandóan kevergetve, kisebb lángon pirítsd három-négy percig. Amikor a massza már elválik az edény falától, vedd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. Végül egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd mindegyikkel simára a tésztát. Ehhez akár gépi habverőt is használhatsz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal formázz kisebb halmokat egymástól nagyobb távolságra. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd a fánkokat 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a tésztát még 30 percig, majd hűtsd ki a sütiket.
A krémhez a mascarponét keverd simára a narancslekvárral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral. Forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt. A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágd le, és töltsd meg a krémmel, majd helyezz mindegyikre tésztakalapot.
Az öntethez tördeld egy fémtálba a csokit, és add hozzá a tejszínt. Gőzfürdő felett olvaszd össze, és keverd simára. Tálaláskor helyezd a megtöltött fánkokat tányérra, majd csorgasd rá a csokit.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció