Mennyei profiterol narancsos krémmel - Így lesz tökéletes az égetett tészta

Nem is gondolnád, hogy ez a mutatós süti milyen egyszerű.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne tarts többé az égetett tésztától! Könnyű boldogulni vele, és percek alatt összeáll. Amíg a fánkocskák a sütőben csücsülnek, a krémet is kényelmesen elkészíted. Fontos, hogy a fánkot csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg. Kard Éva receptjét bármikor bátran kipróbálhatod.

Narancsos profiterol

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • fél dl tej
  • fél dl víz
  • csipet só

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál narancslekvár
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

Csokiöntethez

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy lábosba vagy fazékba a tejet, a vizet és a vajat, majd melegítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, add hozzá a sóval vegyített lisztet, és fakanállal alaposan dolgozd össze. Ezután állandóan kevergetve, kisebb lángon pirítsd három-négy percig. Amikor a massza már elválik az edény falától, vedd le a tűzről, majd hűtsd langyosra. Végül egyesével add hozzá a tojásokat, és keverd mindegyikkel simára a tésztát. Ehhez akár gépi habverőt is használhatsz.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vízbe mártott kanállal formázz kisebb halmokat egymástól nagyobb távolságra. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd a fánkokat 15-20 perc alatt szép pirosra. Ha kész, kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a tésztát még 30 percig, majd hűtsd ki a sütiket.

A krémhez a mascarponét keverd simára a narancslekvárral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral. Forgasd hozzá több részletben a kemény habbá vert tejszínt. A teljesen kihűlt fánkok tetejét vágd le, és töltsd meg a krémmel, majd helyezz mindegyikre tésztakalapot.

Az öntethez tördeld egy fémtálba a csokit, és add hozzá a tejszínt. Gőzfürdő felett olvaszd össze, és keverd simára. Tálaláskor helyezd a megtöltött fánkokat tányérra, majd csorgasd rá a csokit.

15774419 35f7c1f1123d79bd97eefc7d20dc7b0f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük