Pihe-puha narancsos piskóta: olajos tésztával nem lehet elrontani
A levegős tésztájú olajos piskóta önmagában is fantasztikus élményt nyújt, hát még naranccsal ízesítve!

narancsos-pisokta-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem lesz rémálom a piskótasütés, ha olajos tésztából készíted. Nem szárad ki hamar, nem esik össze, tehát akár tortalapnak is kiváló. Kicsit hosszabb a sütési ideje, mint a hagyományos piskótának. A narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, mielőtt a tésztába rakod. Ha teheted, használj biogyümölcsöt. A fahéjtól még csodálatosabb lesz a süti íze és illata.

Narancsos piskóta

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl étolaj
  • 1 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a narancs frissen facsart levével és a reszelt héjával. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és az olajjal felváltva dolgozd a tojássárgás keverékhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a masszába. 

Egy tortaformát vagy közepes méretű tepsit kenj ki zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy éles kést a sütibe. Ha tisztán húzd ki, kiveheted a sütőből.   
A puha narancskenyér is ellenállhatatlan édesség. A tészta íze, színe és illata is csodás. 

Ezt is szeretjük