Pihe-puha narancsos piskóta: olajos tésztával nem lehet elrontani
A levegős tésztájú olajos piskóta önmagában is fantasztikus élményt nyújt, hát még naranccsal ízesítve!


- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Nem lesz rémálom a piskótasütés, ha olajos tésztából készíted. Nem szárad ki hamar, nem esik össze, tehát akár tortalapnak is kiváló. Kicsit hosszabb a sütési ideje, mint a hagyományos piskótának. A narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, mielőtt a tésztába rakod. Ha teheted, használj biogyümölcsöt. A fahéjtól még csodálatosabb lesz a süti íze és illata.
Narancsos piskóta
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1.5 dl étolaj
- 1 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a narancs frissen facsart levével és a reszelt héjával. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és az olajjal felváltva dolgozd a tojássárgás keverékhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a masszába.
Egy tortaformát vagy közepes méretű tepsit kenj ki zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon 35-40 percig. Teszteld tűpróbával, azaz szúrj egy tűt vagy éles kést a sütibe. Ha tisztán húzd ki, kiveheted a sütőből.
A puha narancskenyér is ellenállhatatlan édesség. A tészta íze, színe és illata is csodás.
Még több recept