Narancsos, mandulás keksz: fantasztikus, omlós finomság
A szicíliai mammák specialitása az isteni, narancsos, mandulás keksz. Ha megkóstolod, te is odaleszel az omlós, illatos sütiért.

narancsos-mandulas-keksz
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

A nő, aki a saját teste rabszolgájává vált: így lett fiús kislányból dögös szexszimbólum Marilyn Monroe »

Pofonegyszerű alap smink piros rúzzsal: kevés az ennél nőiesebb »

Ezek a színek a tél kedvencei: vibráló árnyalatokból nincs hiány »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a süti nagyon hasonlít az amorettire és a ráncos sütire is. Ha gluténmentesen ennéd, a lisztet is helyettesítheted darált mandulával. Igazi megúszós recept, hisz percek alatt összeállítod, és villámgyorsan meg is sül. Inkább arra kell ügyelned, nehogy megégjen.  

Narancsos, mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a finomra darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Rakd hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a narancs frissen facsart levét, majd dolgozd össze a masszát. Csomagold be fóliával, és tedd a hűtőbe fél órára. 

Enyhén lisztes kézzel formázz a tésztából kisebb gombócokat, és forgasd meg porcukorban. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ne hagyd, hogy túlsüljön. Amikor pirulni kezd, vedd ki a sütőből. 

A csodás csokis keksznek is ott a helye a sütisdobozodban. Gyors, egyszerű, és képtelenség abbahagyni. 

Ezt is szeretjük