Narancsos, mandulás keksz: fantasztikus, omlós finomság
A szicíliai mammák specialitása az isteni, narancsos, mandulás keksz. Ha megkóstolod, te is odaleszel az omlós, illatos sütiért.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ez a süti nagyon hasonlít az amorettire és a ráncos sütire is. Ha gluténmentesen ennéd, a lisztet is helyettesítheted darált mandulával. Igazi megúszós recept, hisz percek alatt összeállítod, és villámgyorsan meg is sül. Inkább arra kell ügyelned, nehogy megégjen.
Narancsos, mandulás keksz
Hozzávalók:
- 26 dkg liszt
- 10 dkg darált mandula
- 6 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 db narancs
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a lisztet, a finomra darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Rakd hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a narancs frissen facsart levét, majd dolgozd össze a masszát. Csomagold be fóliával, és tedd a hűtőbe fél órára.
Enyhén lisztes kézzel formázz a tésztából kisebb gombócokat, és forgasd meg porcukorban. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ne hagyd, hogy túlsüljön. Amikor pirulni kezd, vedd ki a sütőből.
A csodás csokis keksznek is ott a helye a sütisdobozodban. Gyors, egyszerű, és képtelenség abbahagyni.
Még több recept