Narancsos, mandulás keksz: fantasztikus, omlós finomság
A szicíliai mammák specialitása az isteni, narancsos, mandulás keksz. Ha megkóstolod, te is odaleszel az omlós, illatos sütiért.

narancsos-mandulas-keksz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a süti nagyon hasonlít az amorettire és a ráncos sütire is. Ha gluténmentesen ennéd, a lisztet is helyettesítheted darált mandulával. Igazi megúszós recept, hisz percek alatt összeállítod, és villámgyorsan meg is sül. Inkább arra kell ügyelned, nehogy megégjen.  

Narancsos, mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a finomra darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Rakd hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a narancs frissen facsart levét, majd dolgozd össze a masszát. Csomagold be fóliával, és tedd a hűtőbe fél órára. 

Enyhén lisztes kézzel formázz a tésztából kisebb gombócokat, és forgasd meg porcukorban. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ne hagyd, hogy túlsüljön. Amikor pirulni kezd, vedd ki a sütőből. 

A csodás csokis keksznek is ott a helye a sütisdobozodban. Gyors, egyszerű, és képtelenség abbahagyni. 

Ezt is szeretjük