Narancsos, mandulás keksz: fantasztikus, omlós finomság
A szicíliai mammák specialitása az isteni, narancsos, mandulás keksz. Ha megkóstolod, te is odaleszel az omlós, illatos sütiért.

narancsos-mandulas-keksz
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a süti nagyon hasonlít az amorettire és a ráncos sütire is. Ha gluténmentesen ennéd, a lisztet is helyettesítheted darált mandulával. Igazi megúszós recept, hisz percek alatt összeállítod, és villámgyorsan meg is sül. Inkább arra kell ügyelned, nehogy megégjen.  

Narancsos, mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze a lisztet, a finomra darált mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a cukrot. Rakd hozzá a tojást, az olvasztott vajat, a narancs frissen facsart levét, majd dolgozd össze a masszát. Csomagold be fóliával, és tedd a hűtőbe fél órára. 

Enyhén lisztes kézzel formázz a tésztából kisebb gombócokat, és forgasd meg porcukorban. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ne hagyd, hogy túlsüljön. Amikor pirulni kezd, vedd ki a sütőből. 

A csodás csokis keksznek is ott a helye a sütisdobozodban. Gyors, egyszerű, és képtelenség abbahagyni. 

Ezt is szeretjük