Mennyei narancsos-mákos kuglóf: csak keverd össze a hozzávalókat, és mehet a sütőbe
Ennek a pillekönnyű mákos kuglófnak a belereszelt narancshéj ad egy plusz csavart.

narancsos makos kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuglófot régebben kelt tésztából készítették, ma azonban már inkább a sima kevert, sütőporos változat van divatban, nem véletlenül. A tészta így is légiesen könnyed lesz, az elkészítése azonban jóval egyszerűbb. Ebbe a változatba mák és narancs kerül, a lágy textúráról pedig a natúr joghurt gondoskodik.

Narancsos-mákos kuglóf

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 5 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet szitáld át, majd keverd el a sütőporral és a darált mákkal. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, csorgasd hozzá az olajat, kanalazd bele a natúr joghurtot, reszeld bele a narancs héját, facsard hozzá a levét, végül adagold bele a tejjel felváltva a mákos lisztet. Robotgéppel keverj belőle csomómentes tésztát. Egy kuglófformát vajazz ki, öntsd bele a masszát, és told a sütőbe nagyjából háromnegyed órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A sütőből kivéve hagyd a formában pihenni 15 percig, ezután borítsd ki rácsra, várj, amíg teljesen kihűl, és utána szeleteld.
 

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítették nagyanyáink ezt a finom süteményt, próbáld ki az élesztős, csokidarabos Deák-kuglófot!

Ezt is szeretjük