Házi csokis torta naranccsal és kivivel: a krém is saját készítésű
A kivis-narancsos, házi csokis torta bármelyik cukrászdai sütivel felveszi a versenyt.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Akár születésnapra, akár a hétvégi ebéd megkoronázásaként remek választás ez az egyszerű, házias és nagyon finom csokis torta. Az alapja hagyományos piskóta, a teteje pedig saját készítésű, tejszínes, vajas csokikrém. A mennyei ízkombinációról a narancs- és kiviszeletek gondoskodnak.
Narancsos-kivis csokitorta
Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- vaníliás cukor
A krémhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 2.5 dl tejszín
- 4 evőkanál tojás
- 2 evőkanál kakaópor
A tetejére
- 2 db narancs
- 2 db kivi
Elkészítés:
A vajat vedd ki a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre felmelegedni.
Készítsd el a piskótaalapot. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, majd kanalanként add hozzá a kétféle cukrot, utána pedig egyenként a tojások sárgáját. Végül szitáld hozzá a lisztet, de ekkor már csak fakanállal, óvatosan keverd. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd körülbelül 30 percig.
A krémhez forrósítsd fel a tejszínt, és tördeld bele az étcsokit. Várd meg, amíg teljesen elolvad. Közben habosítsd a vajat a porcukorral, és szórd hozzá a kakaóport is. A kihűlt csokis tejszínt verd habbá, és részletekben add hozzá a vajkrémet.
Ha kész a piskóta, vedd ki a sütőből. Borítsd ki, és kend meg a csokikrémmel. A tetejét meghámozott és felkarikázott naranccsal és kivivel díszítsd.
Még több recept