Házi csokis torta naranccsal és kivivel: a krém is saját készítésű

A kivis-narancsos, házi csokis torta bármelyik cukrászdai sütivel felveszi a versenyt.

narancsos-kivis-torta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár születésnapra, akár a hétvégi ebéd megkoronázásaként remek választás ez az egyszerű, házias és nagyon finom csokis torta. Az alapja hagyományos piskóta, a teteje pedig saját készítésű, tejszínes, vajas csokikrém. A mennyei ízkombinációról a narancs- és kiviszeletek gondoskodnak.

Narancsos-kivis csokitorta

Hozzávalók

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • vaníliás cukor

A krémhez

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszín
  • 4 evőkanál tojás
  • 2 evőkanál kakaópor

A tetejére

  • 2 db narancs
  • 2 db kivi
Recept idők

Elkészítés:

A vajat vedd ki a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre felmelegedni.
Készítsd el a piskótaalapot. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, majd kanalanként add hozzá a kétféle cukrot, utána pedig egyenként a tojások sárgáját. Végül szitáld hozzá a lisztet, de ekkor már csak fakanállal, óvatosan keverd. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd körülbelül 30 percig. 
 

A krémhez forrósítsd fel a tejszínt, és tördeld bele az étcsokit. Várd meg, amíg teljesen elolvad. Közben habosítsd a vajat a porcukorral, és szórd hozzá a kakaóport is. A kihűlt csokis tejszínt verd habbá, és részletekben add hozzá a vajkrémet.

Ha kész a piskóta, vedd ki a sütőből. Borítsd ki, és kend meg a csokikrémmel. A tetejét meghámozott és felkarikázott naranccsal és kivivel díszítsd.

Ezt is szeretjük