Narancsos máktorta kevert tésztából: most darálatlanul kerülnek bele a szemek

A narancsos máktorta egyszerű kevert tésztából készül, és isteni az illata.

Narancsos máktorta kevert tésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a narancsos máktorta tökéletes választás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél valami finomságot az asztalra tenni. Egyszerű kevert tésztából készül, így kezdők is bátran megpróbálhatják. Az illata mesebeli téli hangulatot varázsol majd a konyhádba. Ha tettél el cukrozott narancshéjat, abból is adagolj a sütibe.

Narancsos kevert máktorta

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 0.75 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál cukrozott narancshéj (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel. A cukrot keverd ki a reszelt narancshéjjal, a cukrozott narancshéjjal és az olvasztott vajjal, majd add hozzá a tojásokat és keverd habosra. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral és a mákkal, és a tejjel felváltva, több adagban forgasd a cukros részhez.

Egy tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül

Ez az eredetileg orosz sütemény egy puha, szaftos, mégis könnyed és levegős tésztájú almás desszert, amit Oroszországban csak Sharlotka néven emlegetnek. Most pedig megmutatjuk, hogyan készítheted el akár otthon.

Elolvasom

Kép: olvas / Getty Images

Ezt is szeretjük