Forró, narancsos karácsonyi puncs házilag: olyan, mint az adventi vásárokban
A karácsonyi időszak egyik kedvenc itala a fűszeres, testet-lelket átmelengető puncs, amit otthon sem bonyolult elkészíteni.

puncs-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A forralt bor mellett a puncs a tél nagy slágere, ami év végi ünnepi összejöveteleken, bulikban is garantáltan fokozza a hangulatot. Az angolok különösen rajonganak érte. Rengeteg változatban készülhet, legtöbbször rum kerül bele, de vannak alkoholmentes variációk is. Nem hiányozhatnak belőle a hagyományos téli fűszerek, illetve a gyümölcsök. 

Narancsos karácsonyi puncs

Hozzávalók:

  • 2.5 dl vörösbor
  • 2.5 dl fehérbor
  • 5 dl víz
  • 1.5 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 3 db narancs
  • 1 db citrom
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 4 db csillagánizs
  • 2 db alma
  • 1 db narancs karikázva
Recept idők

Elkészítés:

A narancsokat és a citromot nagyon vékonyan hámozd meg úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajtuk. Egy edényben forrald fel a vizet a gyümölcshéjakkal, a fűszerekkel, majd amikor elkezd gyöngyözni, öntsd hozzá a kétféle bort és a rumot.
Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítsd. Facsard bele a narancsok és a citrom levét. Rakj hozzá még néhány narancs- és almakarikát is. Jól keverd össze, de forralni már nem kell. Rögtön, a gyümölcsdarabokkal együtt kínáld.
A fűszeres forralt bor is jól jön a hidegebb napokon, ráadásul náthaűző hatása is van. 

Ezt is szeretjük