Forró, narancsos karácsonyi puncs házilag: olyan, mint az adventi vásárokban
A karácsonyi időszak egyik kedvenc itala a fűszeres, testet-lelket átmelengető puncs, amit otthon sem bonyolult elkészíteni.
A forralt bor mellett a puncs a tél nagy slágere, ami év végi ünnepi összejöveteleken, bulikban is garantáltan fokozza a hangulatot. Az angolok különösen rajonganak érte. Rengeteg változatban készülhet, legtöbbször rum kerül bele, de vannak alkoholmentes variációk is. Nem hiányozhatnak belőle a hagyományos téli fűszerek, illetve a gyümölcsök.
Narancsos karácsonyi puncs
Hozzávalók
- 2.5 dl vörösbor
- 2.5 dl fehérbor
- 5 dl víz
- 1.5 dl rum
- 10 dkg cukor
- 3 db narancs
- 1 db citrom
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 4 db csillagánizs
- 2 db alma
- 1 db narancs karikázva
Elkészítés:
A narancsokat és a citromot nagyon vékonyan hámozd meg úgy, hogy a fehér rész ne maradjon rajtuk. Egy edényben forrald fel a vizet a gyümölcshéjakkal, a fűszerekkel, majd amikor elkezd gyöngyözni, öntsd hozzá a kétféle bort és a rumot.
Szórd bele a cukrot, és éppen csak forráspontig melegítsd. Facsard bele a narancsok és a citrom levét. Rakj hozzá még néhány narancs- és almakarikát is. Jól keverd össze, de forralni már nem kell. Rögtön, a gyümölcsdarabokkal együtt kínáld.
A fűszeres forralt bor is jól jön a hidegebb napokon, ráadásul náthaűző hatása is van.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept