Sűrű házi forró csoki
Próbáld ki naranccsal is
Tedd még vidámabbá az évkezdést! Dobd fel a hangulatot egy bögre illatozó narancsos forró csokival! Kicsik és nagyok is örömmel kortyolgatják.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
Ha édességre vágysz, de nem akarsz sütni, készíts magadnak mesés forró csokit, és tuningold fel naranccsal. Egy bögre ital átmelegít a talpadtól egészen a fejed búbjáig. Nézz körül, biztosan maradt még karácsonyról jó minőségű csoki.
Narancsos forró csoki
Hozzávalók 2 személyre
- 1 l tej
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál tejszín
- 1 narancs
- kevés cukor
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, és kezdd melegíteni. A csokidarabokat törd össze, és szórd bele. Keverd hozzá a kakaóport és a tejszínt, majd facsard bele a narancs levét, és reszeld bele a héját. Dobj hozzá kevés cukrot. Kis lángon folyamatosan kevergesd.
Ha a csoki elolvad, vedd kicsit nagyobbra a lángot, és addig főzd, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. Töltsd a kész forró csokit csészékbe, és ízlésed szerint tejszínhabbal megkoronázva tálald, de pillecukorral is díszítheted. Ha felnőtteknek szánod, kevés rumot is önthetsz a csokihoz.

Még több recept