Karácsonyi narancsos forró csoki: pikk-pakk elkészül, és nagyon krémes

A klasszikus forró csokit naranccsal és fahéjjal igazán ünnepivé teheted.

Karácsonyi narancsos forró csoki: pikk-pakk elkészül, és nagyon krémes
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kényeztesd magadat és szeretteidet is narancsos forró csokival. Még pihenés, vendégjárás közben is összedobhatod. Akkor az igazi, ha krémes, selymes és illatos. Fontos, hogy jó minőségű étcsokit használj. Akár ünnepre kapott édességet is tehetsz bele.

Narancsos forró csoki recept

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 20 dkg étcsoki
  • 8 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 db narancs
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A narancs héját mosd meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel. Húzd le a tűzről, majd pihentesd öt percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le. 
 

Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig. A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük