Karácsonyi narancsos forró csoki: pikk-pakk elkészül, és nagyon krémes
A klasszikus forró csokit naranccsal és fahéjjal igazán ünnepivé teheted.
Kényeztesd magadat és szeretteidet is narancsos forró csokival. Még pihenés, vendégjárás közben is összedobhatod. Akkor az igazi, ha krémes, selymes és illatos. Fontos, hogy jó minőségű étcsokit használj. Akár ünnepre kapott édességet is tehetsz bele.

Narancsos forró csoki recept
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg étcsoki
- 8 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 db narancs
- 1 teáskanál cukor
- 1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
A narancs héját mosd meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel. Húzd le a tűzről, majd pihentesd öt percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig. A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.
