A legfinomabb fűszeres narancsos forralt bor receptje
Ne csak a vásárokban kortyolgass forralt bort, otthon is jólesik a zamatos, test- és lélekmelengető ital!

narancsos-forralt-bor
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Ez lesz a nyár legszexibb színkombinációja: elképesztően nőies »

Beindítja a fogyást és sokáig eltelít: zsírégető fahéjas, datolyás turmix »

Nem szélesít a fehér szett, ha így trükközöl: karcsúbbnak és magasabbnak tűnhetsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forralt bor tökéletessé teszi a hosszú, téli estéket. Az igazán jó változat nem nélkülözi a fűszereket és a citrusokat. A fahéj kötelező bele, de ízlés szerint mehet hozzá gyömbér, szegfűszeg és kardamom is. Ezekhez pedig jól illik a narancs. Az alap lehet száraz fehér- vagy vörösbor, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ha vendégeket vársz, elkészítheted előre, után pedig már csak melegíteni kell. 

Narancsos forralt bor

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 db narancs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 2 db szegfűszeg
  • szerecsendió
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A narancs héját mosd meg jól, alaposan dörzsöld is meg. Öntsd egy lábasba a jó minőségű bort. Reszeld bele a narancs héját, és facsard bele a levét. Szórd hozzá a cukrot, és fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, kardamommal.
 

Kis lángon kezdd hevíteni. Arra figyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata is elillan. Időnként kevergesd meg, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd pihentesd legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A forralt bort öntsd bögrékbe, és karikázz bele narancsot, de fűszereket is tehetsz a pohárba. 
Ne hagyd ki hideg téli napokon a forró csokit se! A chilis változat egyszerűen fantasztikus!

Ezt is szeretjük