
A legfinomabb fűszeres narancsos forralt bor receptje
Ne csak a vásárokban kortyolgass forralt bort, otthon is jólesik a zamatos, test- és lélekmelengető ital!


A forralt bor tökéletessé teszi a hosszú, téli estéket. Az igazán jó változat nem nélkülözi a fűszereket és a citrusokat. A fahéj kötelező bele, de ízlés szerint mehet hozzá gyömbér, szegfűszeg és kardamom is. Ezekhez pedig jól illik a narancs. Az alap lehet száraz fehér- vagy vörösbor, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ha vendégeket vársz, elkészítheted előre, után pedig már csak melegíteni kell.
Narancsos forralt bor
Hozzávalók
- 1 üveg vörösbor
- 2 db narancs
- 4 evőkanál cukor
- 1 rúd fahéj
- 2 db csillagánizs
- 2 db szegfűszeg
- szerecsendió
- gyömbér
Elkészítés:
A narancs héját mosd meg jól, alaposan dörzsöld is meg. Öntsd egy lábasba a jó minőségű bort. Reszeld bele a narancs héját, és facsard bele a levét. Szórd hozzá a cukrot, és fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, kardamommal.
Kis lángon kezdd hevíteni. Arra figyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata is elillan. Időnként kevergesd meg, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd pihentesd legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A forralt bort öntsd bögrékbe, és karikázz bele narancsot, de fűszereket is tehetsz a pohárba.
Ne hagyd ki hideg téli napokon a forró csokit se! A chilis változat egyszerűen fantasztikus!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept