A legfinomabb fűszeres narancsos forralt bor receptje
Ne csak a vásárokban kortyolgass forralt bort, otthon is jólesik a zamatos, test- és lélekmelengető ital!

narancsos-forralt-bor
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forralt bor tökéletessé teszi a hosszú, téli estéket. Az igazán jó változat nem nélkülözi a fűszereket és a citrusokat. A fahéj kötelező bele, de ízlés szerint mehet hozzá gyömbér, szegfűszeg és kardamom is. Ezekhez pedig jól illik a narancs. Az alap lehet száraz fehér- vagy vörösbor, a lényeg, hogy jó minőségű legyen. Ha vendégeket vársz, elkészítheted előre, után pedig már csak melegíteni kell. 

Narancsos forralt bor

Hozzávalók:

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 db narancs
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 2 db szegfűszeg
  • szerecsendió
  • gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A narancs héját mosd meg jól, alaposan dörzsöld is meg. Öntsd egy lábasba a jó minőségű bort. Reszeld bele a narancs héját, és facsard bele a levét. Szórd hozzá a cukrot, és fűszerezd ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, gyömbérrel, kardamommal.
 

Kis lángon kezdd hevíteni. Arra figyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a fűszerek kellemes íze és illata is elillan. Időnként kevergesd meg, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd pihentesd legalább 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. A forralt bort öntsd bögrékbe, és karikázz bele narancsot, de fűszereket is tehetsz a pohárba. 
Ne hagyd ki hideg téli napokon a forró csokit se! A chilis változat egyszerűen fantasztikus!

Ezt is szeretjük