Narancsos-diós kekszszalámi: sütni sem kell a mennyei desszertet
A narancsos-diós kekszszalámi nemcsak finom, hanem ráadásul még sütni sem kell.

narancsos dios keszszalami
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A narancsos-diós kekszszalámiban nemcsak az a jó, hogy elképesztően finom, hanem bónuszként még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Igazán jó minőségű kakaóport és étcsokit használj hozzá. A kekszszalámi ízesítésével bátran kísérletezz, sokféle módon készíthetsz mennyei édességet az alaprecept felhasználásával.

Narancsos-diós kekszszalámi

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 25 dkg egész háztartási keksz
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 15 dkg pirított dió
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 evőkanál kandírozott narancshéj
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 dl víz
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Vízben kis lángon olvaszd fel a vajat, ezután adagold bele a cukrot és az étcsokit, és amikor ezek is felolvadtak, húzd le a lábost a tűzről, és keverd hozzá a kakaóport és a vaníliaaromát is. Az egész háztartási kekszeket tördeld nagyobb darabokra, öntsd őket egy tálba, majd kanalazd rá a vajas, csokis keveréket, és forgasd össze. Ezután fokozatosan keverd hozzá a darált kekszet is. A diót vágd durvára, száraz serpenyőben pirítsd meg, és keverd a masszához. A kandírozott narancshéjat is vágd fel, és add a tésztához. Vágj le három nagy darab alufóliát, oszd el rajtuk a masszát, csavard henger alakúra, és becsomagolva tedd a hűtőbe legalább egy órára, amíg megdermed. Tálalás előtt hempergesd meg a rudakat porcukorban.
 

Számtalan édességet készíthetsz narancsos ízesítéssel: a puha kelt tésztából készült narancsos csiga az egyik legfinomabb tízórai.

Ezt is szeretjük