Narancsos-diós kekszszalámi: sütni sem kell a mennyei desszertet
A narancsos-diós kekszszalámi nemcsak finom, hanem ráadásul még sütni sem kell.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- A 74 éves Maye Musk fürdőruhában szerepel a címlapon: ízléses képek készültek róla »
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A narancsos-diós kekszszalámiban nemcsak az a jó, hogy elképesztően finom, hanem bónuszként még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Igazán jó minőségű kakaóport és étcsokit használj hozzá. A kekszszalámi ízesítésével bátran kísérletezz, sokféle módon készíthetsz mennyei édességet az alaprecept felhasználásával.
Narancsos-diós kekszszalámi
Hozzávalók 3 darabhoz
- 25 dkg egész háztartási keksz
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 15 dkg pirított dió
- 10 dkg étcsoki
- 5 evőkanál kandírozott narancshéj
- 5 dkg kakaópor
- 3 kávéskanál vaníliaaroma
- 2 dl víz
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Vízben kis lángon olvaszd fel a vajat, ezután adagold bele a cukrot és az étcsokit, és amikor ezek is felolvadtak, húzd le a lábost a tűzről, és keverd hozzá a kakaóport és a vaníliaaromát is. Az egész háztartási kekszeket tördeld nagyobb darabokra, öntsd őket egy tálba, majd kanalazd rá a vajas, csokis keveréket, és forgasd össze. Ezután fokozatosan keverd hozzá a darált kekszet is. A diót vágd durvára, száraz serpenyőben pirítsd meg, és keverd a masszához. A kandírozott narancshéjat is vágd fel, és add a tésztához. Vágj le három nagy darab alufóliát, oszd el rajtuk a masszát, csavard henger alakúra, és becsomagolva tedd a hűtőbe legalább egy órára, amíg megdermed. Tálalás előtt hempergesd meg a rudakat porcukorban.
Számtalan édességet készíthetsz narancsos ízesítéssel: a puha kelt tésztából készült narancsos csiga az egyik legfinomabb tízórai.
Még több recept