Házi narancsos, csokis mousse: mennyei poharas desszert
A franciák híres édessége, a nagyon krémes csokis mousse igazi édes csábítás. Naranccsal megbolondítva még finomabb.


- A H&M új vendégtervezője visszahozza a nőies romantikát: Simone Rocha csodás darabjai már a kínálatban »
- Különc stílusával hívta fel magára a figyelmet Kamala Harris nevelt lánya: Ella nem egy tipikus modell »
- Volumennövelő frizurák, amelyek felerősítik a nőiességet: ezek a nők nem bánták meg a hajvágást »
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A csokis mousse tökéletes akkor, ha nem akarsz sok időt desszertkészítésre szánni, netán nincs kedved bekapcsolni a sütőt. A francia poharas desszert krémes, selymes. Fontos, hogy ehhez az édességhez jó minőségű csokit vásárolj. Bionaranccsal készítsd, akkor a héját bátran használhatod hozzá.
Narancsos, csokis mousse
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki
- 2 db tojás
- 2 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl tejszín
- 1 db narancs
Elkészítés:
A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. Keverd hozzá a kétféle cukrot, a narancs levét és reszelt héját. Amikor kicsit hűl, dolgozd hozzá a tojássárgákat, és jól keverd el. A tojásfehérjét és a tejszínt is verd kemény habbá, majd felváltva dolgozd a masszába. Ügyelj arra, hogy a habot ne törd össze.
A krémes masszát töltsd át dekoratív poharakba, tálkákba. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor is megszórhatod reszelt narancshéjjal.
Csokis pudingot is készíthetsz egyszerűen, és otthon.
Még több recept