Házi narancsos, csokis mousse: mennyei poharas desszert

A franciák híres édessége, a nagyon krémes csokis mousse igazi édes csábítás. Naranccsal megbolondítva még finomabb.

Narancsos, csokis mousse

A csokis mousse tökéletes akkor, ha nem akarsz sok időt desszertkészítésre szánni, netán nincs kedved bekapcsolni a sütőt. A francia poharas desszert krémes, selymes. Fontos, hogy ehhez az édességhez jó minőségű csokit vásárolj. Bionaranccsal készítsd, akkor a héját bátran használhatod hozzá.

Narancsos, csokis mousse

Hozzávalók

  • 25 dkg étcsoki
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld kisebb darabokra, és vízgőz felett olvaszd fel. Keverd hozzá a kétféle cukrot, a narancs levét és reszelt héját. Amikor kicsit hűl, dolgozd hozzá a tojássárgákat, és jól keverd el. A tojásfehérjét és a tejszínt is verd kemény habbá, majd felváltva dolgozd a masszába. Ügyelj arra, hogy a habot ne törd össze.
A krémes masszát töltsd át dekoratív poharakba, tálkákba. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól megdermedjen. Tálaláskor is megszórhatod reszelt narancshéjjal.
Csokis pudingot is készíthetsz egyszerűen, és otthon. 

Ezt is szeretjük