Narancsos, csokis keksz villámgyorsan, egyszerűen: ezzel töltsd meg a karácsonyi dobozt
A narancsos-csokis keksz megédesíti az ünnepi készülődést. Külön jó benne, hogy villámgyorsan összeállítod, és tíz perc alatt megsütöd.

csokis-narancsos-keksz-receptje
Ez is érdekelhet

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

Anne Hathaway-t nem zavarja a szülés utáni súlyfelesleg: büszkén pózolt a kamerának »

Így lődd be a frufrut, hogy olyan kis franciás legyen: nem lóg a szemedbe és még jól is mutat »

Palvin Barbi irtó dögös ezzel a menő frizurával: elegáns ruhákban pózolt a magyar modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kívül ropogós, belül puha csokis keksznél jobbat nem is kívánhatnál egy bögre forró ital mellé hideg őszi estéken. Kevés átalakítással, naranccsal, fahéjjal az alapreceptet ünnepivé teheted. Fontos, hogy ne süsd túl, különben a keksz kiszárad. A falatnyi finomságok jól záródó dobozban sokáig frissek maradnak.

Narancsos, csokis keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg csoki
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A kezeletlen narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkhöz. A puha vajat keverd ki jól a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, facsard hozzá a narancs levét. Forgasd hozzá a száraz elegyet és a csokicsipszet vagy a kis darabokra vágott étcsokit. 

A tésztából formázz közepes nagyságú golyókat, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel, hogy tallér formájúak legyenek. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 8-12 perc alatt. Várd meg, amíg kihűlnek, utána rakd csak át tányérra. 

A mézes-gyömbéres keksz is tökéletes választás. Annyira finom, hogy alig lehet abbahagyni. 

  •  
Ezt is szeretjük