Szuperpuha csokis-narancsos brownie: mennyei desszert 30 perc alatt
A csokis-narancsos brownie lágyan omlik szét a szádban, te pedig nem tudsz betelni a csodás ízekkel.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Csokifüggőknek a brownie-nál jobb édességgel aligha kedveskedhetsz. Az amerikaiak kedvenc csokis sütijét bolondítsd meg naranccsal! Még puhább lesz, villámgyorsan elkészül, csak ne süsd túl. Ha a belseje éppen csak szilárd, kiveheted a sütőből. Langyosan a legfinomabb. Bár tömény, tuti, nem elég belőle egy szelet.
Narancsos brownie
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 16 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 db narancs
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat és a feldarabolt étcsokit olvaszd össze egy lábosban vízgőz felett. Addig keverd, amíg elolvad. A tojásokat habosítsd a cukorral és a vaníliával, majd rakd hozzá az olvasztott csokit és fél narancs frissen facsart levét. A lisztet, a sót, a reszelt narancshéjat és kakaóport vegyítsd egy tálban, és óvatosan forgasd a tojásos masszához.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és egyengesd bele a tésztát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 18-20 perc alatt. Nem baj, ha belül egy kicsit még ragad, mikor kiveszed a sütőből. Kis idő múlva tökéletes lesz az állaga. A tepsiben hagyd hűlni legalább 10 percig, csak utána szeleteld fel. Fokozhatod az élvezetet tejszínnel vagy vaníliás fagyival.
A mennyei brownie-kekszet is meg kell kóstolnod! Rengeteg csoki van benne, egyszerűen visszautasíthatatlan.
Még több recept