A legfinomabb házi narancslekvár receptje: kenyérre, sütikbe is isteni
Az ősz is lehet a lekvárfőzés szezonja: a narancslekvár egyszerre édes és fűszeres.

A sűrű, enyhén pikáns narancslekvár készítése kicsit ugyan pepecselős munka, de bőven megéri a fáradságot. Ha szép üvegekbe töltöd, ajándékba is kiváló, de azért magadnak is tarts meg belőle, ugyanis fantasztikusan finom akár sütikben, akár kenyérre kenve.
Narancslekvár készítése
Hozzávalók 3 adaghoz
- 1.5 kg narancs (héjával mérve)
- 30 dkg cukor
- 1 cm friss gyömbér
- 0.5 citrom leve
Elkészítés:
A befőttesüvegeket felhasználás előtt csírátlanítsd. Egy narancs héját zöldséghámozóval vágd le olyan vékonyan, hogy ne kerüljön bele a fehér része. A levágott héjat csíkozd fel, a gyümölcsnek pedig facsard ki a levét. A többi narancsot is hámozd meg, és vágd le róluk a hártyájukat úgy, hogy csak a gyümölcshús maradjon meg. Tedd a lehártyázott gyümölcsdarabokat egy lábosba, add hozzá a felaprított narancshéjat, a kifacsart narancs- és citromlevet, a reszelt gyömbért és a cukrot. Tedd fel főni nagyjából 45 percre, amíg besűrűsödik. Még forrón töltsd a befőttesüvegekbe. Szorosan zárd le az üvegeket, öt percre fordítsd fejjel lefelé őket, hogy vákuum képződjön rajtuk, utána fordítsd vissza a talpukra, és helyezd őket két-három napra száraz dunsztba.
A narancs kandírozva is nagyon finom édesség.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Még több recept