A legegyszerűbb illatos narancskenyér receptje: csak egy bögre kell a méréshez
A puha, könnyű narancskenyér a nap bármely szakában üdítően hat.

A legegyszerűbb illatos narancskenyér receptje: csak egy bögre kell a méréshez
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok a kedvenc gyümölcskenyerüket citrusokkal, legfőképp naranccsal készítik. Az omlós, illatos tésztát nem kell keleszteni, elég összekeverni a hozzávalókat. Főzhetsz hozzá szirupot, ha azzal meglocsolod a tésztát, páratlan élményt nyújt. A masszát feldobhatod még kandírozott naranccsal vagy reszelt narancshéjjal.

Narancskenyér recpet

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre vaj
  • 4 db tojás
  • 2 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor már habos, add hozzá egyesével a tojásokat. Öntsd hozzá a narancs frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sóval és a sütőporral mixelt lisztet, és fokozatosan dolgozd a masszához.
 

Egy őzgerinc- vagy kenyérformát kenj ki jól vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a tésztát, ha szeretnéd, a tetejét kirakhatod narancskarikákkal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Amikor a belsejébe szúrt tűt üresen húzod ki, elkészült. Ha ragad rá massza, süsd még tovább. Hagyd a formában kihűlni, utána vedd csak ki. Ha szeretnéd, még a forró sütit locsold meg a cukor, a víz és a narancslé keverékéből készített sziruppal.

Ezt is szeretjük