Hűsítő, frissítő narancs-citrom szörbet
Ha a fülledt időben valamilyen könnyű desszertre vágysz, akkor készíts szörbetet, ami a mélyhűtőben tárolva több napig megmentheti a helyzetet.
A fagylalt a nyár kötelező eleme, otthon előállítani azonban nem olyan egyszerű, és jó, ha van egy fagylaltgéped. Vizes változata azonban, melybe a legtöbbször alkolholt is tesznek házilag is finom.


A szörbet könnyű, nyári édesség, és rendkívül egyszerű elkészíteni. A citrusos változat igazi felüdülés a fülledt időben.
Narancs-citrom szörbet
Hozzávalók:
- fél liter víz
- 5 dkg cukor
- 2 és fél dl narancslé
- fél dl citromlé
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 1 dl narancslikőr
Keverd össze a cukrot és a vizet, egy edényben melegítsd forrpontig őket a reszelt héjakkal, hűtsd le szobahőmérsékletre, és add hozzá az alkoholt.
Facsard bele a gyümölcsök leveit, majd egy műanyag tálban tedd mélyhűtőbe három-négy órára, és óránként keverd meg. Az alkohol nem engedi, hogy szilárd jéggé fagyjon a szörbet.
Adagold üvegpoharakba a vizes fagylaltot, és díszítsd narancs- vagy citromhéjjal, illetve mentával.
OLVASD EL EZT IS!

- cukor
- édességek
Így készül a flan

- csokoládé
- babapiskóta
Hamis somlói galuska

- joghurt
- eper