Roppanós, krémes nápolyi házilag

A nápolyi a tölteléktől az igazi, az ostyát érdemes külső forrásból szerezned, de a tölteléket készítsd magad!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minél többen készítitek, annál többféle tölteléket érdemes készíteni, akár kalákában is csinálhatjátok, egész jó móka, a végeredmény pedig egyértelműen isteni.

A két töltelékrecept csak a kezdet, próbálj ki minél többet, tegyél bele gyümölcsdarabokat, vagy próbálkozz akár sós töltelékekkel is, ekkor érdemes sósabb ostyát választanod!

Nápolyi házilag

Hozzávalók:

  • ostya annak függvényében, hogy hány főre készíted

Töltelékekhez:

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg
  • 1 citrom
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg darált

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A vaj felét keverd el a porcukor felével, majd öntsd fel tejjel, és keverd az egészet simára. A kekszet és a mogyorót daráld le - a legalkalmasabb eszköz erre egy húsdaráló lesz -, majd ezeket is keverd a masszához. Ha kész van, jöhet a másik krém. A vaj másik felét keverd el a maradék porcukorral, add hozzá a vaníliás cukrot is. Reszeld bele a fél citrom héját, majd facsard ki a citromot, és adj a levéből ízlésednek megfelelő mennyiséget  a krémhez.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha ez a massza is elkészült, vedd elő az ostyalapokat, és kend meg egy részüket masszával, aztán pakolj rájuk egy újabb réteg ostyát, és készíts akkora nápolyikat, amekkorákat szeretnél. Ha mindezzel kész vagy, akár rögtön is fogyaszthatjátok, de a legjobb, ha áll egy éjszakát valamilyen nehezék alatt.

Ropogós édességek

A roppanós, porhanyós finomságok minden összejövetel sztárjai, képgalériánkban jó néhány ötletre szert tehetsz!

Omlós kekszek és aprósütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük