Nagyon csokis sütemények
Ölni tudnál egy kis édességért? Süss finom, csokival készült süteményeket, és csillapítsd édesség utáni vágyadat!
Édesszájú vagy? Akkor a következő csupa csokis sütemények bizony neked lettek kitalálva. Elkészítésük viszonylag könnyű, úgyhogy, ha kezdő háziasszony vagy, sem kell kétségbeesned.
Csak egy a dolgod, felejtsd el a fogyókúrát, engedj a csábításnak, és süss egy finom, csokoládéval kombinált desszertet!
Csokis keksz
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsokoládé
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barnacukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag élesztőpor
- 1 vaníliarúd belseje
- csipet só
A csokit tördeld kis darabokra. A puha vajat, a kristálycukrot és a barnacukrot keverd habosra. Egyesével add hozzá a tojásokat, és tedd bele a vaníliarúd belsejét. A lisztet, a csokoládét és a sót keverd össze, majd öntsd össze a vajas masszával. Kavard össze.
A tepsibe tegyél sütőpapírt, majd helyezz rá kis halmocskákat, és süsd meg őket. Akkor jók, ha puhák, de még krémes a belsejük.
Csokikrémmel töltött csokitorta
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 6 tojás
- 4 dkg porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- csipet só
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg kakaópor
- 2 dl tejszín
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd hagyd kihűlni annyira, hogy azért még folyós maradjon. A vajat a porcukorral keverd habosra. Szórd bele a fahéjat és a csipetnyi sót, add hozzá a tojássárgákat, a cukrot és a megolvasztott csokit. Szitáld bele a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét dolgozd hozzá a csokis masszához. Öntsd egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt süsd készre. Ha kihűlt, vágd három lapra. A vajat a porcukorral keverd habosra. Szórd bele a kakaóport, és dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A tortalapokat kend meg belül és kívül egyaránt. Ízlésed szerint tejszínhabbal díszítsd.
Étcsokis muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
A vajat olvaszd fel, és a tojásokkal, valamint a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport és a szódabikarbónát, majd az egészet keverd a vajas masszához. Add hozzá a joghurtot és a feldarabolt csokit, majd a papírral bélelt muffinformákba adagold ki. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Fehércsokis sütemény
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg fehércsoki
- 2,5 dl tej
- 2 tojás
- 1,5 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
A fehércsokit darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, majd add hozzá a vajat, a tejet és a cukrot. Addig melegítsd, míg a csoki el nem olvad. A lisztbe szórd bele a sütőport, keverd hozzá a vaníliaaromát, a tojásokat és a kicsit kihűlt, de még folyós csokis masszát. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben 45-50 percig süsd. Az étcsokit törd darabokra, és keverd össze a tejszínnel. Gőz felett olvaszd össze, és egyenletesen öntsd rá a kihűlt süteményre.
OLVASD EL EZT IS!
- szilva
- málna
Félórás bögrés sütik
- tiramisu
- édességek
Édes, krémes tiramisuk
- palacsinta
- édességek