Egészséges naan kenyér zablisztből: pillantok alatt készen van, és bármilyen szaftos ételhez jól megy

A zablisztes naan kenyér pillanatok alatt készen van, és bármilyen szaftos ételhez jól illik.

Naan kenyér zablisztből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár élesztő nélkül is készíthetsz naan kenyeret zablisztből, joghurtos gyúrt tésztából. Az így készült lepény tele van rostokkal, ezért egészségesebb, mint a fehér lisztből készült változat. Általában indiai ételekhez, például curryhez szokták fogyasztani, de bármilyen szaftos ételhez, vagy akár önmagában, valamilyen feltéttel nagyon finom.

Naan kenyér zablisztből

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 25 dkg zabliszt
  • 1 evőkanál natúr joghurt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl langyos víz
Recept idők

Elkészítés:

A zablisztet öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőport, a sót, a joghurtot, és fokozatosan annyi langyos vizet, hogy jól formázható tésztát kapj.

 

Gyúrd simára, majd oszd négy egyforma adagra, formálj belőle gombócokat, és lisztezett deszkán nyújtsd ki őket kör alakúra. Száraz serpenyőben, oldalanként néhány perc alatt süsd a lepényeket ropogósra.

Indiai recept alapján készül a zöldségekkel töltött ropogós kis batyu, a samosa is.

Ropogós samosa indiai recept alapján: krumpli és borsó kerül bele

A samosa az egyik legizgalmasabb étel, amit a világ az indiai konyhától kapott: a krémes és fűszeres tölteléket egy aranybarnára sült, ropogós tésztakéreg borítja.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük