Grillezett mustáros csirkemell igazi ínyenceknek

Néhány trükkel, tökéletes páccal a szárazabb húsokat is szaftosabbá, ízletesebbé teheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kipróbáltál már sokféle pácot, de egyik sem volt az igazi? Esetleg új ízekre vágysz? Ezzel a recepttel egész biztos, hogy nem fogsz mellé!

Mustáros csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg filézett csirkemell
  • 3 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 dl húsleveslé - lehet kockából is
  • 4 evőkanál mustár
  • bors
  • cukor
  • 1 marék bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Legelőször a pácot készítsd el. A legjobb, ha már a grillezés előtti estén összeállítod. Szükséged lesz egy edényre, amibe majd az összes hús belefér. A vöröshagymát vágd apróra, add hozzá az olívaolajat, a mustárt, a sót, a borsot.

Következő lépésként a csirkemellet mosd meg, szeleted fel. Ne legyen túl vékony, mert akkor a hús lelke is kiszárad.  Tedd a szószba, jó alaposan forgasd bele, zárd le az edényt. Hagyd a pácban néhány órán át.
Majd a grillrácson közepesen erős lángon, körülbelül öt-tíz perc alatt süsd át mindkét oldalát.

Ha még tovább fokoznád a mustár intenzív ízét, öntsd nyakon a húst egy egyszerű mártással. A vajon piríts meg a lisztet, majd öntsd fel húslevessel. Ez lehet hétvégi maradék vagy kockából készített lé is. Keverd hozzá a mustárt, a sót, a cukrot, végül a megmosott, nagyon apróra vágott bazsalikomot. Máris mehet a húsra.

15877173 cba7353604fb41409ee9dd5c6b62c6bb wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük