Grillezett mustáros csirkemell igazi ínyenceknek
Néhány trükkel, tökéletes páccal a szárazabb húsokat is szaftosabbá, ízletesebbé teheted.
Kipróbáltál már sokféle pácot, de egyik sem volt az igazi? Esetleg új ízekre vágysz? Ezzel a recepttel egész biztos, hogy nem fogsz mellé!
Mustáros csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg filézett csirkemell
- 3 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 2 dl húsleveslé - lehet kockából is
- 4 evőkanál mustár
- só
- bors
- cukor
- 1 marék bazsalikom
Elkészítés:
Legelőször a pácot készítsd el. A legjobb, ha már a grillezés előtti estén összeállítod. Szükséged lesz egy edényre, amibe majd az összes hús belefér. A vöröshagymát vágd apróra, add hozzá az olívaolajat, a mustárt, a sót, a borsot.
Következő lépésként a csirkemellet mosd meg, szeleted fel. Ne legyen túl vékony, mert akkor a hús lelke is kiszárad. Tedd a szószba, jó alaposan forgasd bele, zárd le az edényt. Hagyd a pácban néhány órán át.
Majd a grillrácson közepesen erős lángon, körülbelül öt-tíz perc alatt süsd át mindkét oldalát.
Ha még tovább fokoznád a mustár intenzív ízét, öntsd nyakon a húst egy egyszerű mártással. A vajon piríts meg a lisztet, majd öntsd fel húslevessel. Ez lehet hétvégi maradék vagy kockából készített lé is. Keverd hozzá a mustárt, a sót, a cukrot, végül a megmosott, nagyon apróra vágott bazsalikomot. Máris mehet a húsra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció