Mustáros sertéssült baconbe tekerve: belül omlós, kívül ropogós

Az egészben sült sertéshús mindig jó ötlet. Hát még baconnel körbetekerve, fűszeresen, almával!

Mustáros sertéssült baconbe tekerve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészben sült sertéskaraj a mustáros páctól lesz igazán étvágygerjesztő és különleges. Ha van időd, pihentetheted a fűszeres keverékben, de a sütőben is lesz idejük összeérni a csodás ízeknek. Rakj a hús mellé almát is. A baconnek köszönhetően a sertéskaraj szaftosabb lesz. Érdemes sütés közben időnként locsolgatni a húst a saját levével. Kínálhatod friss salátával! 

Mustáros sertéssült baconbe tekerve

Hozzávalók

  • 1 kg sertéshús
  • 20 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 4 db alma
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors
  • zsír a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karajt mosd meg, késsel szurkáld meg több helyen. A húst dörzsöld be sóval, és a lyukakba helyezd a félbevágott fokhagymagerezdeket. Az olajat keverd össze a mustárral, borssal, majoránnával, rozmaringgal, és kend be vele a húst, majd tekerd körbe baconnel.
 

Rakd a sertést egy zsiradékkal jól kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, köré tedd a felszeletelt almát, és önts alá kevés vizet. Takard le fóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon egy órát. Ha a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd 15 percig, utána szeleteld csak fel.  
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes. 

Ezt is szeretjük