Mustáros sertéssült baconbe tekerve: belül omlós, kívül ropogós
Az egészben sült sertéshús mindig jó ötlet. Hát még baconnel körbetekerve, fűszeresen, almával!

Az egészben sült sertéskaraj a mustáros páctól lesz igazán étvágygerjesztő és különleges. Ha van időd, pihentetheted a fűszeres keverékben, de a sütőben is lesz idejük összeérni a csodás ízeknek. Rakj a hús mellé almát is. A baconnek köszönhetően a sertéskaraj szaftosabb lesz. Érdemes sütés közben időnként locsolgatni a húst a saját levével. Kínálhatod friss salátával!
Mustáros sertéssült baconbe tekerve
Hozzávalók
- 1 kg sertéshús
- 20 dkg bacon
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 4 db alma
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál majoránna szárított
- 1 teáskanál rozmaring aprított
- só
- bors
- zsír a kenéshez
Elkészítés:
A karajt mosd meg, késsel szurkáld meg több helyen. A húst dörzsöld be sóval, és a lyukakba helyezd a félbevágott fokhagymagerezdeket. Az olajat keverd össze a mustárral, borssal, majoránnával, rozmaringgal, és kend be vele a húst, majd tekerd körbe baconnel.
Rakd a sertést egy zsiradékkal jól kikent tűzálló tálba vagy tepsibe, köré tedd a felszeletelt almát, és önts alá kevés vizet. Takard le fóliával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon egy órát. Ha a hús már puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd 15 percig, utána szeleteld csak fel.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció