Mustáros, rántott csirkemell ropogós bundában - Ebben a pácban pihentesd a húst, hogy még finomabb legyen
Hogy ne legyen mindig egyforma a rántott csirke, tedd pikánsabbá mustárral.

mustaros-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha hagyomány hétvégén nálatok a rántott hús, de kicsit megreformálnád, akkor pácold be egy kicsit. A mustáros, hagymás keverék fantasztikus ízt ad neki, így senki sem fogja hiányolni a megszokott falatokat.

Ha belejössz a kísérletezgetésbe, a paníron is változtathatsz egy kicsit. A zsemlemorzsához keverhetsz szezámmagot, reszelt citromhéjat, zöldfűszert vagy akár parmezánt.

Mustáros rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 10 evőkanál zsemlemorzsa
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • bors

A húst mosd meg, és csepegtesd le. Vágd vékony szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfold is ki. Elég az öklöddel vagy a kés nyelével megütögetni. Keverd össze az olajat a mustárral, az apróra vágott vöröshagymával, a sóval és a borssal, majd forgasd meg benne a csirkét. Hagyd állni a pácban legalább egy-két órán keresztül, még finomabb lesz, ha egy éjszakán át pácolod.

Pihentetést követően a lisztet szitáld egy tálba. Egy másik edénybe a felvert tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, majd rakd forró olajba. Süsd mindkét oldalukat pár perc alatt aranybarnára. Sütés közben mérsékeld a hőfokot, a forgatásnál pedig légy óvatos, hogy ne sérüljön a panír. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Ezt is szeretjük