Házi tepertőkrém egyszerűen és gyorsan: mustárral, sok hagymával a legfinomabb
A tepertőkrém egyszerű ízesítéssel is fantasztikus kence a kenyeredre. Főleg, ha az alapot is saját magad készíted.

A tepertő önmagában is isteni, de talán még ízletesebb, ha krémesíted, és megbolondítod néhány fűszerrel. Biztos lehetsz benne, hogy jobb, mint a bolti. Pirítóssal vagy friss kenyérrel is kiváló, és ne hagyd le róla a lila hagymát se!
Mustáros-hagymás tepertőkrém
Hozzávalók
- 30 dkg tepertő
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A tepertőt daráld le, majd rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még sóval, borssal, mustárral és pirospaprikával. Lazíts a masszán egy-két evőkanál tejföllel, és jól dolgozd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
Ha van aprítógéped, még könnyebb dolgod, van, beletehetsz mindent, és turmixold pár percig, hogy finom krémes legyen. Rögtön tálalhatod, a maradékot pedig tedd a hűtőbe egy jól zárható dobozba.
A tepertő pogácsába is tökéletes. Bár időigényes, megéri rászánni néhány órát.