Villámgyors vendégváró fasírtgolyó: mozzarella van a közepében
Kínálj a szilveszteri buliba étvágygerjesztő hidegtálat fasírtgolyókkal megpakolva. A partifalatok mozzarellával töltve még csábítóbbak.

husgomboc-mozzarellaval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A családi és baráti összejövetelek kedvenc falatkái a különféle fasírtok, amiket gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz. Érdemes egy kicsit feldobni, a mozzarellagolyókat könnyű belecsempészni a húsos masszába. Különféle salátákkal, szószokkal tálalva kiválóak. Szilveszterkor lehetőleg sertéshúsból készítsd. 

Mozzarellával töltött fasírtgolyó recept

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 20 dkg mozzarella
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • petrezselyem
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd vízbe. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon dinszteld. A húst a kinyomkodott zsemlével, a hagymával és a tojással keverd össze. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és mustárral. Add hozzá az aprított petrezselymet, majd a masszából formázz gombócokat. Mindegyik közepébe tegyél egy-egy mozzarellagolyót.

Forgasd a húst kevés zsemlemorzsába, majd egy kicsit rázogasd le. Forró olajban süsd a golyók minden oldalát szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 

A kaszinótojásal sem fogsz mellé szilveszterkor. Próbáld ki az avokádókrémes változatot is!

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük