Házi Mozart-golyó-recept
Jó sokat érdemes készíteni
Ha valaki nem tudja, nem is jönne rá, hogy nem eredeti Mozart-golyót eszik, hanem házi változatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Mozart-golyót 1890-ben Paul Fürst salzburgi cukrász alkotta meg, majd tette világhírűvé. Mostantól nem kell megvenned a méregdrága édességet, elkészítheted saját magad is. Megkönnyítheted a munkát, ha a mogyorónugátot is készen vásárolod.

Mozart-golyó

Hozzávalók 25 darabhoz:

Pisztáciás marcipánhoz

  • 10 dkg marcipán
  • 5 dkg pisztácia

Mogyorónugáthoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg törökmogyoró
  • 5 dkg porcukor

Bevonáshoz

  • 10 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Először a pisztáciás marcipánt készítsd el. A pisztáciát őröld finomra, és kevés porcukorral megszórt lapon gyúrd össze a marcipánnal. Gyorsan dolgozz, nehogy a végeredmény morzsalékos legyen. Formázz belőle kis cipót, és felhasználásig tedd a hűtőbe. 

A nugáthoz a pirított mogyorót daráld meg, és keverd össze a porcukorral. Az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, majd dolgozd hozzá a mogyorós keveréket, és formázz belőle kis golyókat. Vedd ki a hűtőből a marcipánt, nyújtsd körülbelül 3 milliméter vastagra, majd szaggasd ki pálinkáspohárral. Tedd a közepébe a nugátot, és formázd az egészet szabályos golyókká.

A bevonáshoz az étcsokit olvaszd fel. A golyókat szúrd fogvájóra, és mártsd meg a csokiban. Csepegtesd le, majd hagyd megszilárdulni. Legalább egy órára tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük