Omlós, morzsás, rebarbarás pite bogyós gyümölcsökkel: mennyei és egyszerű
Ennél gyorsabb, egyszerűbb nem is lehetne a pitekészítés! Csak morzsold össze a tésztát, majd szórd meg rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.

rebarbas-morzsas-suti
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

Elképesztően nőies a fehér póló, ha így viseled: divatos szettek az örök kedvenccel »

Mire jó, és hogy használ a glikolsav? Hámlaszt, serkenti a kollagéntermelést, és ez még nem minden »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tészta és a kicsit savanykás, rebarbarás-bogyós gyümölcsös töltelék tökéletes ízharmóniát alkotnak. Eper, málna, áfonya együtt, de akár külön-külön is kerülhet a töltelékbe. A tésztát öt perc alatt összemorzsolod, és el sem tudod hibázni. A morzsás sütik melegen és langyosan a legfinomabbak, főleg fagyival tálalva.  

Morzsás, rebarbarás pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg rebarbara
  • 20 dkg bogyós gyümölcs
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát pucold meg, vágd kis darabokra, a bogyós gyümölcsöket pedig mosd meg. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat és négy deka cukrot, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze. A felét szórd egy közepes tepsibe vagy tűzálló tál aljába. Rakd rá a rebarbarát és a gyümölcsöket, hintsd rá a maradék cukrot, a vaníliát, majd fedd be a morzsa másik felével.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a teteje szép piros, ropogós, a töltelék pedig puha, kiveheted a sütőből. Megszórhatod porcukorral, vagy kínálhatsz mellé fagyit. 
A rebarbarás-epres pite rácsozva is nagyon csábító. A tészta omlós, a töltelék kellemesen fanyar. 

Ezt is szeretjük