Omlós, morzsás, rebarbarás pite bogyós gyümölcsökkel: mennyei és egyszerű
Ennél gyorsabb, egyszerűbb nem is lehetne a pitekészítés! Csak morzsold össze a tésztát, majd szórd meg rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.

rebarbas-morzsas-suti
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes tészta és a kicsit savanykás, rebarbarás-bogyós gyümölcsös töltelék tökéletes ízharmóniát alkotnak. Eper, málna, áfonya együtt, de akár külön-külön is kerülhet a töltelékbe. A tésztát öt perc alatt összemorzsolod, és el sem tudod hibázni. A morzsás sütik melegen és langyosan a legfinomabbak, főleg fagyival tálalva.  

Morzsás, rebarbarás pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg rebarbara
  • 20 dkg bogyós gyümölcs
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát pucold meg, vágd kis darabokra, a bogyós gyümölcsöket pedig mosd meg. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat és négy deka cukrot, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze. A felét szórd egy közepes tepsibe vagy tűzálló tál aljába. Rakd rá a rebarbarát és a gyümölcsöket, hintsd rá a maradék cukrot, a vaníliát, majd fedd be a morzsa másik felével.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a teteje szép piros, ropogós, a töltelék pedig puha, kiveheted a sütőből. Megszórhatod porcukorral, vagy kínálhatsz mellé fagyit. 
A rebarbarás-epres pite rácsozva is nagyon csábító. A tészta omlós, a töltelék kellemesen fanyar. 

Ezt is szeretjük