Omlós, morzsás, rebarbarás pite bogyós gyümölcsökkel: mennyei és egyszerű

Ennél gyorsabb, egyszerűbb nem is lehetne a pitekészítés! Csak morzsold össze a tésztát, majd szórd meg rebarbarával és bogyós gyümölcsökkel.

Morzsás, rebarbarás pite
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édes tészta és a kicsit savanykás, rebarbarás-bogyós gyümölcsös töltelék tökéletes ízharmóniát alkotnak. Eper, málna, áfonya együtt, de akár külön-külön is kerülhet a töltelékbe. A tésztát öt perc alatt összemorzsolod, és el sem tudod hibázni. A morzsás sütik melegen és langyosan a legfinomabbak, főleg fagyival tálalva.  

Morzsás, rebarbarás pite

Hozzávalók

  • 25 dkg rebarbara
  • 20 dkg bogyós gyümölcs
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbarát pucold meg, vágd kis darabokra, a bogyós gyümölcsöket pedig mosd meg. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat és négy deka cukrot, majd gyors mozdulatokkal morzsold össze. A felét szórd egy közepes tepsibe vagy tűzálló tál aljába. Rakd rá a rebarbarát és a gyümölcsöket, hintsd rá a maradék cukrot, a vaníliát, majd fedd be a morzsa másik felével.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a teteje szép piros, ropogós, a töltelék pedig puha, kiveheted a sütőből. Megszórhatod porcukorral, vagy kínálhatsz mellé fagyit. 
A rebarbarás-epres pite rácsozva is nagyon csábító. A tészta omlós, a töltelék kellemesen fanyar. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük