Morzsás, fahéjas kuglóf, ami kávéval a legfinomabb
Az amerikaiak kifejezetten kávéval fogyasztják a puha, két rétegből álló fahéjas, vaníliás kuglófot.
A fahéjas morzsás sütit sokan amerikai specialitásnak tartják, pedig Észak-Európában is nagyon kedvelt. Különlegessége, hogy két rétegből áll. Az illatos, fahéjas tésztát kell rámorzsolni a vaníliás alapra. Régen kelesztették, de ma már inkább a kevert változatok kerülnek az asztalra. Kuglófformában sütve még elegánsabb.
Morzsás, fahéjas kuglóf
Hozzávalók
A morzsás réteghez
- 12 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál dió
- 2 táskanál fahéj
A tésztához
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 sütőpor sütőpor
- 6 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Rakd egy tálba a lisztet, a barna cukrot, a diót és a fahéjat. Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze egy villával. Tedd félre, amíg elkészíted a tésztát.
A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Egy közepes edényben dolgozd össze a vajat, a tojást, a tejet és a vaníliát, majd forgasd össze a kétféle elegyet. A tésztát keverd simára, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. A tetejére morzsold a fahéjas keveréket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Amikor beleszúrsz egy fogvájót, és tisztán húzod ki, biztosan átsült.
A diós kuglóf is tökéletes őszi vendégváró. Ehhez sem kell élesztő, csak sütőpor.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció