Morzsás, fahéjas kuglóf, ami kávéval a legfinomabb

Az amerikaiak kifejezetten kávéval fogyasztják a puha, két rétegből álló fahéjas, vaníliás kuglófot.

Morzsás, fahéjas kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fahéjas morzsás sütit sokan amerikai specialitásnak tartják, pedig Észak-Európában is nagyon kedvelt. Különlegessége, hogy két rétegből áll. Az illatos, fahéjas tésztát kell rámorzsolni a vaníliás alapra. Régen kelesztették, de ma már inkább a kevert változatok kerülnek az asztalra. Kuglófformában sütve még elegánsabb. 

Morzsás, fahéjas kuglóf

Hozzávalók

A morzsás réteghez

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál dió
  • 2 táskanál fahéj

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 sütőpor sütőpor
  • 6 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a barna cukrot, a diót és a fahéjat. Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze egy villával. Tedd félre, amíg elkészíted a tésztát.

A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Egy közepes edényben dolgozd össze a vajat, a tojást, a tejet és a vaníliát, majd forgasd össze a kétféle elegyet. A tésztát keverd simára, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. A tetejére morzsold a fahéjas keveréket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Amikor beleszúrsz egy fogvájót, és tisztán húzod ki, biztosan átsült. 
A diós kuglóf is tökéletes őszi vendégváró. Ehhez sem kell élesztő, csak sütőpor. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük