Morzsás, fahéjas kuglóf, ami kávéval a legfinomabb
Az amerikaiak kifejezetten kávéval fogyasztják a puha, két rétegből álló fahéjas, vaníliás kuglófot.

morzsas-fahejas-kuglof
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Táplálja a körmöket és regenerálja a körömágybőrt: a meleg olajos manikűrt otthon is megcsinálhatod »

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fahéjas morzsás sütit sokan amerikai specialitásnak tartják, pedig Észak-Európában is nagyon kedvelt. Különlegessége, hogy két rétegből áll. Az illatos, fahéjas tésztát kell rámorzsolni a vaníliás alapra. Régen kelesztették, de ma már inkább a kevert változatok kerülnek az asztalra. Kuglófformában sütve még elegánsabb. 

Morzsás, fahéjas kuglóf

Hozzávalók:

A morzsás réteghez

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál dió
  • 2 táskanál fahéj

A tésztához

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 sütőpor sütőpor
  • 6 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a lisztet, a barna cukrot, a diót és a fahéjat. Add hozzá az olvasztott vajat, és keverd össze egy villával. Tedd félre, amíg elkészíted a tésztát.

A lisztet szitáld egy tálba, tedd hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Egy közepes edényben dolgozd össze a vajat, a tojást, a tejet és a vaníliát, majd forgasd össze a kétféle elegyet. A tésztát keverd simára, és egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába. A tetejére morzsold a fahéjas keveréket. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-50 perc alatt. Amikor beleszúrsz egy fogvájót, és tisztán húzod ki, biztosan átsült. 
A diós kuglóf is tökéletes őszi vendégváró. Ehhez sem kell élesztő, csak sütőpor. 

Ezt is szeretjük