Omlós, krémes mojito süti: a híres koktél isteni sütiváltozata
A mojito az egyik legfinomabb nyári koktél. Ha szereted a nem túl erős italt, az omlós, krémes sütiváltozatot se hagyd ki!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Nyári, baráti beszélgetések, kerti partik alkalmával gyakran előkerül az egyszerű és izgalmas mojito. A csodás koktél ihlette ezt az omlós tésztájú, selymes, krémes pitét. Az ital fontosabb összetevői, a citrom, a rum, a lime és a menta a sütiben is visszaköszönnek. Lehetőleg kezeletlen héjú citromot és lime-ot használj. Jól behűtve kánikulai napok kedvence lesz.
Mojito süti
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojássárga
- 1.8 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 db tojássárga
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 evőkanál vaj
- só
- rum
A tetejére
- 1 db lime
- menta
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojássárgát, és annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze, és fóliába csomagolva tedd a hűtőbe 30 percre.
Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát, egyengesd piteformába, szurkáld meg több helyen villával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt.
A krémhez vegyítsd a cukrot, a keményítőt és a sót. Öntsd hozzá a tejet, és közepes lángon kezdd főzni, közben folyamatosan kevergesd. Amikor a cukor feloldódik, add hozzá a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a rumot, valamint a citrom és a lime levét. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a vajat.
A krémet simítsd a pitetésztára, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Tálalás előtt díszítsd ízlés szerint lime-karikákkal és mentával.
Ha szereted a citromos sütiket, akkor ezt a villámgyors kevert desszertet is kóstold meg! Hasonlóan készül, mint a brownie, csak a csoki helyett citromlé kerül a tésztájába.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept