Omlós, krémes mojito süti: a híres koktél isteni sütiváltozata
A mojito az egyik legfinomabb nyári koktél. Ha szereted a nem túl erős italt, az omlós, krémes sütiváltozatot se hagyd ki!

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Nyári, baráti beszélgetések, kerti partik alkalmával gyakran előkerül az egyszerű és izgalmas mojito. A csodás koktél ihlette ezt az omlós tésztájú, selymes, krémes pitét. Az ital fontosabb összetevői, a citrom, a rum, a lime és a menta a sütiben is visszaköszönnek. Lehetőleg kezeletlen héjú citromot és lime-ot használj. Jól behűtve kánikulai napok kedvence lesz.
Mojito süti
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaníliás cukor
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db tojássárga
- 1.8 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 db tojássárga
- 1 db citrom
- 1 db lime
- 1 evőkanál vaj
- só
- rum
A tetejére
- 1 db lime
- menta
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, és morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a tojássárgát, és annyi hideg vizet, hogy rugalmas tésztát kapj. Gyúrd össze, és fóliába csomagolva tedd a hűtőbe 30 percre.
Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát, egyengesd piteformába, szurkáld meg több helyen villával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg 25 perc alatt.
A krémhez vegyítsd a cukrot, a keményítőt és a sót. Öntsd hozzá a tejet, és közepes lángon kezdd főzni, közben folyamatosan kevergesd. Amikor a cukor feloldódik, add hozzá a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a rumot, valamint a citrom és a lime levét. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverd hozzá a vajat.
A krémet simítsd a pitetésztára, és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Tálalás előtt díszítsd ízlés szerint lime-karikákkal és mentával.
Ha szereted a citromos sütiket, akkor ezt a villámgyors kevert desszertet is kóstold meg! Hasonlóan készül, mint a brownie, csak a csoki helyett citromlé kerül a tésztájába.
Még több recept