Mennyei, csupa csoki torta mogyoróval: előző nap is elkészítheted
A csokitorta alapja magas, puha piskóta, a krém pedig a selymes, fényes ganache.

Mennyei, csupa csoki torta mogyoróval: előző nap is elkészítheted
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

A legjobb torna fityegő bőr és zsírpárnák ellen: ezt próbáld ki, ha nehezen moccannak a kilók »

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Születésnap lesz a családban, vagy szeretnéd a közös családi ebédet saját készítésű desszerttel lezárni? Ez az egyszerű, mogyorós csokitorta minden alkalomra remek választás. Fontos, hogy a krémet jó minőségű, magas kakaóvaj-tartalmú étcsokiból készítsd. Hogy a máz szép fényes legyen, keverj hozzá mézet.

Hozzávalók 16 decihez:

Tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 30 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz

Tetejére

  • 10 dkg mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. Közben adagold hozzá a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos masszába. Lazítsd olajjal és vízzel, majd egyengesd vajjal kikent, lisztel megszórt tortaformába. Süsd 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Ha elválik a tészta az edény falától, biztosan elkészült. 
 

A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a mézet, majd melegítsd, de ne forrald. Húzd le a tűzről, és rakd hozzá a kis darabokra tördelt étcsokit. Kevergesd addig, amíg el nem olvad, és sima, fényes nem lesz az állaga. Várd meg, míg langyosra hűl, majd a tésztát vágd kétfelé, és töltsd meg a krémmel. A torta tetejét is kend meg, és szórd meg mogyoróval. 

Ezt is szeretjük